Hír & hírháttér

Ilyen lesz az időjárás a következő két hétben Erdélyben

Meleg időre számíthatunk a következő két hétben, a Bánságban, a Körösök vidékén 35-36 fok, Erdélyben és Máramarosban 32-33 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet. Csapadék csak a hónap utolsó napjaiban várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből.

Erdélyben a hét folyamán fokozatosan felmelegedik a levegő, 32-33 fokos nappali csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Július 24-30. között nem változik jelentősen az idő, nappal marad a 30 fok körüli csúcshőmérséklet, de éjjel sem lesz 14-15 foknál hűvösebb. Kevés csapadék várható, erre leginkább július 25-26-án van esély.

A Bánságban és a Körösök vidékén a hét első napjaiban 28 és 29 fok közötti nappali csúcshőmérsékletre kell számítani, éjszaka legkevesebb 13-14 fok várható. Július 21-e és 24-e között kánikula következik, 35-36 fok körüli csúcshőmérséklettel. Ezt követően kissé mérséklődik a hőség, a hőmérő higanyszála nem emelkedik 32 foknál magasabbra. Gyenge csapadékra legfentebb a hónap utolsó napjaiban kell számítani.

Máramarosban a hét első napjaiban 26 és 28 fok közötti nappali csúcshőmérséklet várható, éjszaka 10-12 fokig hűl a levegő. Július 21-e és 24-e között meleg lesz, 33-34 fok körüli csúcshőmérséklettel. Ezt követően megnövekedik a légköri instabilitás és mérséklődik a hőség. Július 25-e után jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

forrás: agerpres

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.