Központ
2020. augusztus 04. kedd, Domonkos, Dominika

Ingyenes telefonálási lehetőséggel újít a Facebook

Központ november 26, 2012 Hír & hírháttér

Ingyenes telefonálási lehetőséggel újít a Facebook

A Facebook jövőre mutatja be új, ingyenes hanghívásokat biztosító VoIP szolgáltatását. A mobilszolgáltatókkal lépnek partnerségre, elsősorban a piacvezető Skype-pal szeretnék felvenni a versenyt.

 

Ingyen „sms-ezni” már régóta lehet a Facebook segítségével, de a fél év múlva induló új szolgáltatás hang- és videóhívásokat is enged majd a Facebook-felhasználók közt, és mind a közösségi oldal webes felületéről, mind a mobilos alkalmazásaiból elérhető lesz – írja a TechCrunch. A felhasználók a hagyományos, két résztvevőt hívásokon kívül több résztvevővel zajló konferenciahívásokat is folytathatnak majd.

Az újdonságot a francia Orange mobilszolgáltató jelentette be, (ott legalábbis) Party Call lesz a szolgáltatás neve. A Franciaországban debütáló Facebook-szolgáltatás 2013 nyarától lesz elérhető.

A Facebook legnagyobb riválisa ezen a területen a Skype. Az augusztusban kilencedik születésnapját ünneplő szolgáltatás nemrég könyvelhette el legújabb rekordját: októberben volt olyan időpont, amikor több mint 45 millióan voltak bejelentkezve a Skype-ba. Ha nem csak az egyszerre skype-olókat nézzük, akkor is szép növekedést értek el: idén eddig 70 százalékos a Skype-tábor bővülése, szemben a tavalyi év hasonló időszakában mért 30 százalékkal.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 419

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.