Központ
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

Iszlám terrorcselekedet: bombát találtak egy románokat szállító buszon

Központ május 19, 2015 Hír & hírháttér

Csőbombát találtak egy románokat szállító autóbuszon, amelyre a Prágából Várnába tartó járaton bukkantak az M0 autópályán haladva – írja a Mediafax.

busz

A bolgár rendszámú busz egy romániai cég tulajdonában van, az utastérben egy bolgár és 34 román személy volt. A busz sofőrje  szombat este szúrós szagra figyelt fel, majd egy gyanús csomagot talált a csomagtérben, ezt követően értesítette a magyarországi hatóságokat. Rengeteg rendőr vonult ki a helyszínre, egy közeli éttermet és egy benzinkutat is kiürítettek. „Amikor kinyitottuk a táskát, egy csövet, egy órát és kábeleket találtunk benne. A csövet szigetelőszalaggal körbetekerték. Amikor megláttuk, mindenki messzire szaladt” – mondta a hvg.hu szerkesztőségének Dragomir Petkov, a buszt üzemeltető cég igazgatója.

A szemtanúk közül többen egy 25 év körüli, gyanús külsejű, alkoholszagú figuráról beszéltek, aki egy Brnónál tartott rövid pihenő során tűnt el, a csomagját azonban a buszon hagyta. Sejthető volt, hogy valami fontosat találtak a rendőrök a gyanús csomagban. Ugyanis vasárnap hajnalban, 7 órával a riasztás után még mindig a buszon dolgoztak a helyszínelők, az ülések között kutattak nyomok után.

A Mediafax hírügynökség arról számolt be, hogy nagy valószínűséggel az Iszlám Állam terrorcselekedete volt a buszon hagyott csőbomba. Ivan Boiajiev, bolgár szakértő szerint a buszon talált bomba hasonló szerkezetű, mint az egyéb támadásoknak használt bombákkal. A házi készítésű bomba benzinből és acetonból készült, valamint egy elektromos kijelzőt és egy időmérő eszközt is magába foglalt.

Forrás: hvg.hu, mediafax, mti

Fotó: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 531

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.