2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz

Nyílt levél
Borbély Lászlóhoz
és Frunda Györgyhöz

Vádolom önöket, tisztelt Borbély László képviselő, és tisztelt Frunda György szenátor! Vádolom önöket, mert az országos nagypolitika képviselőiként – a történések bizonysága szerint a helyi viszonyok kellő ismerete nélkül – már évek óta a vásárhelyi magyar közösség érdekei ellen „politizálnak”.

Mielőtt alaptalan vádaskodást kiáltanának, emlékeztetem önöket arra, ami a legutóbbi két, magyar szempontból súlyos, az egész erdélyi magyar közösség hangulatát károsan befolyásoló kudarccal járó helyhatósági választáson történt. Mindenki emlékszik: a demokrácia összes lehetséges írott és íratlan szabályait felrúgva, párton belüli hatalmi pozícióikat fel- és kihasználva önök saját személyüket erőszakolták rá a szervezetükre, mondhatni a vásárhelyi magyar közösségre. Tették ezt annak ellenére, hogy helyi szinten mindkét esetben másra, s nem az önök személyére esett először a választás. Polgármester-jelöltként meg is buktak rendesen! De, úgy tűnik, nem eléggé, hisz mamelukjaik által – lásd a tanácsosi testület RMDSZ-frakciójának személyi összetételét – továbbra is befolyásolni, manipulálni szeretnék az érdekvédelmi tevékenységet.

Képviselő úr, szenátor úr, két évtized, huszonkét esztendő hosszú idő. Nincs az a politikus, akinek imázsa ennyi idő alatt ne erodálódna. Ez történt az önök esetében is. Ezért felszólítom önöket, hogy vonuljanak vissza, adjanak lehetőséget a fiatalok számára.

Borbély úr, Frunda úr, szerintem úgy lenne jó, hogy a szenátor urat idézzem:  „erkölcsös”, de politikai szempontból is a leghasznosabb, ha hagynák Vásárhelyt, a vásárhelyi magyar közösséget, hogy maga döntse el, kire, kikre bízná a város irányítását.

Ezért arra kérem önöket, hagyjanak minket, vonuljanak vissza a politikából.

Tisztelettel,

ifj. dr. Benedek István