Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

Járványveszély miatt drasztikusan korlátozták a látogatási időt a Maros Megyei Kórházban

Központ január 31, 2017 Hír & hírháttér

A légúti fertőzések számának növekedése miatt a látogatók számának korlátozását kérte a kórházak vezetőitől a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) – közölte az Agerpres hírügynökséggel Stelian Caraghiaur, az intézmény szóvivője.

Stelian Caraghiaur kedden azzal támasztotta alá az általa képviselt intézmény kérését, hogy a DSP legutóbbi adatai szerint múlt héten 1 333 tüdőgyulladásos esetet jegyeztek, amiből 110 esetben be kellett utalni a betegeket, 5 156-an légúti megbetegedéssel fordultak orvoshoz, közülük 58-an szorultak kórházi ellátásra, és három személynél influenzát diagnosztizáltak.

Ezek a számok növekedést jeleznek a tavalyi év ugyanezen időszakához képest: tavaly ilyenkor a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság 3 288 légúti megbetegedésről (41 kórházi beutalással) és 1 063 tüdőgyulladásról (94 beutalt) számolt be, és egyetlen esetben sem állapítottak meg influenzát a 2016-os évnek ebben a szakaszában.

A Maros Megyei Kórház kedden bejelentette, hogy a Közegészségügyi Igazgatóság kérésére a látogatási időt a következőképpen korlátozták:

kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap, 14.00-16.00 óra között lehet látogatni a betegeket. Egy páciensnek egyszerre csak egy látogatója lehet, és a 14 évesnél fiatalabb gyerekeket nem tanácsos kórházi látogatásra vinni.

Dan Sîmpălean, a Maros Megyei Kórház menedzsere kijelentette, tisztában van azzal, hogy egyes hozzátartozókban elégedetlenséget fog kiváltani ez az intézkedés, de a korlátozások egyrészt a páciensek, másrészt a látogatók védelmében történnek.

forrás: agerpres

Share Button
Ennyien olvasták: 444

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.