Központ
2020. július 12. vasárnap, Dalma, Izabella

Jogerős: vétett Lakó Péterfi Tünde a kétnyelvű árcédulák osztogatásakor

Központ február 18, 2015 Hír & hírháttér

Nem kell kifizetnie a pénzbírságot, ám figyelmeztetésben részesítik Lakó Péterfi Tündét, amiért 2013 októberében az Itthon vagyunk egyesület tagjaival kétnyelvű terméknévtáblákat osztogatott a marosvásárhelyi November 7. piacon – döntött a marosvásárhelyi bíróság.

SAMSUNG

„Az igazság színe szerintem egyértelmű. A vásárhelyi bíróságon nem így gondolják. Nálunk kérem szépen, maszatos. Hogy ne legyen átlátható. Olyan ez, mint az egyszeri szegény leány esete a mesében. Lovon es ül, nem is, csórén es van s nem es. A bíróság másodfokon a következő ítéletet hozta a piaci büntetésem ügyében: A pénzbüntetést elengedik, figyelmeztetésben, ejnye-bejnyében részesítenek. A befizetett 750 lejt vissza adják, de a perköltséget nem kell kifizesse az alperes. Számomra ez az ítélet nem elfogadható, mert azt sugallja, hogy tudják, nem vétettem a törvény ellen, mégsem adhatnak nekem igazat a hatalommal szemben. Ezért az ügyvédemmel úgy döntöttünk, a pert tovább visszük Strassburgba” – írta Lakó Péterfi Tünde blogján.

Mint ismeretes, a civil aktivista az 1500 lejes bírság felét, azaz a 750 lejt befizette, a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 48 órán belül.

Forrás: vanegypercem, maszol

Share Button
Ennyien olvasták: 582

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.