Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Johannis: legkésőbb 2016-ig átvesszük a hatalmat

Központ november 19, 2014 Hír & hírháttér

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) 2015-ben, vagy legkésőbb 2016-ban, a parlamenti választások alkalmából akar kormányra kerülni – jelentette ki kedden Bukarestben egy sajtótájékoztatón Klaus Johannisvasárnap megválasztott államelnök, a PNL társelnöke.

iohannis
Elmondta: most az a legsürgősebb, hogy Victor Ponta miniszterelnök kormánya terjessze be a parlamentbe a 2015-ös évi állami költségvetés-tervezetet.

Hozzátette: akarják látni, hogy a Ponta-kormány miből fedezi a választási kampány idején tett ígéreteit, illetve a kampánycélokra elköltött jelentős kiadásokat, és esetleg milyen adóemelésekre kényszerül emiatt a jövő évben.

Johannis leszögezte, hogy a PNL át akarja venni a hatalmat, ugyanis egy Szociáldemokrata Párt (PSD) által vezetett, “megkozmetikázott” kormány helyett mélyreható változásra van szükség. A vasárnapi elnökválasztáson ugyanis ezt az üzenetet fogalmazták meg a választók – hangoztatta.

Arra a kérdésre, hogy 2015-ben milyen módszerrel, esetleg a parlament feloszlatásával és előre hozott választással akarják-e átvenni a hatalmat, Johannis elmondta: a kormányt bizalmatlansági indítvány beterjesztésével lehet megbuktatni a parlamentben.

A sajtótájékoztatón jelen volt Vasile Blaga, az új PNL másik társelnöke, aki leszögezte: nem fogadják vissza az ellenzéki pártokból az elnökválasztás előtt a PSD-hez vagy egyéb kormányzati politikai erőkhöz átállt honatyákat.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 549

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.