Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Johannis támogatására buzdítja az EPP romániai tagjait Joseph Daul

Központ november 4, 2014 Hír & hírháttér

Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke hétfőn arra buzdította a néppárt romániai tagjait, hogy az elnökválasztás második fordulójában Klaus Johannist támogassák.

iohannis
Az EPP elnöke a Mediafax hírügynökséghez eljuttatott közleményében támogatásáról biztosította Johannist és a néppárt valamennyi romániai tagját, így a Traian Basescuáltal támogatott Népi Mozgalom Pártot (PMP) és az RMDSZ-t is arra buzdította, Johannist segítsék győzelemre.

Daul gratulált valamennyi jobbközép pártnak a vasárnapi választáson elért eredményeikhez, így Johannison kívülElena Udreának, Monica Macoveinek és Kelemen Hunornak is. “A történtek alapján arra buzdítom a néppárt valamennyi romániai tagját, hogy Johannist támogassák. Az eredménye azt igazolja, hogy erős és versenyképes jelölt, aki győzni fog két hét múlva” – olvasható a közleményben.

Fontosnak nevezte a jobbközép szavazók mozgósítását, és azt is, hogy Johannis a többi romániai EPP-tagok jelöltjei által felvetett célokat is felkarolja a második fordulóban. “A jobbközép pártoknak egységeseknek kell maradniuk, ha győzni akarunk november 16-án” – olvasható a közleményben.

Forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 232

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.