Hír & hírháttér

Johannis támogatására buzdítja az EPP romániai tagjait Joseph Daul

Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke hétfőn arra buzdította a néppárt romániai tagjait, hogy az elnökválasztás második fordulójában Klaus Johannist támogassák.

iohannis
Az EPP elnöke a Mediafax hírügynökséghez eljuttatott közleményében támogatásáról biztosította Johannist és a néppárt valamennyi romániai tagját, így a Traian Basescuáltal támogatott Népi Mozgalom Pártot (PMP) és az RMDSZ-t is arra buzdította, Johannist segítsék győzelemre.

Daul gratulált valamennyi jobbközép pártnak a vasárnapi választáson elért eredményeikhez, így Johannison kívülElena Udreának, Monica Macoveinek és Kelemen Hunornak is. „A történtek alapján arra buzdítom a néppárt valamennyi romániai tagját, hogy Johannist támogassák. Az eredménye azt igazolja, hogy erős és versenyképes jelölt, aki győzni fog két hét múlva” – olvasható a közleményben.

Fontosnak nevezte a jobbközép szavazók mozgósítását, és azt is, hogy Johannis a többi romániai EPP-tagok jelöltjei által felvetett célokat is felkarolja a második fordulóban. „A jobbközép pártoknak egységeseknek kell maradniuk, ha győzni akarunk november 16-án” – olvasható a közleményben.

Forrás: mti

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.