Hír & hírháttér

Kamatcsökkentést ajánl a Raiffeisen romániai bankja a frankhiteleseknek

Kamatcsökkentést ajánlott szerdán a romániai Raiffeisen Bank azoknak az ügyfeleinek, akik svájci frankban vettek fel hitelt – közölte szerdán a pénzintézet.

raif

A bank azt ajánlja, hogy a hitelszerződésekben rögzített június 30-i kamatkiigazítás helyett már péntektől a kiigazított kamattal számolják a törlesztési részleteket, és a svájci központi bank legutóbbi félszázalékos kamatcsökkentéséhez igazodjanak.
A bank Vladimir Kalinov alelnököt idézve közölte, azért döntöttek a kamatok előrehozott csökkentéséről, hogy a havi törlesztőrészletek ne legyenek olyan nagy mértékben kitéve a svájci frank árfolyam-növekedésének. Az alelnök azonban a devizahitelek lejre való átalakítását tartotta a legmegfelelőbb megoldásnak, amelyet a bank 2009 óta ajánl ügyfelei számára.

A bank mintegy 8800 romániai ügyfelének nyújtott ingatlanfedezetű, svájci frank alapú hitelt

A Raiffeisen a harmadik romániai bank, amely kedvezményes megoldást ajánl a svájci frankban eladósodott hiteleseknek. Korábban az OTP bank és a Volksbank tett hasonló lépéseket

A Buzau megyei törvényszék egy múlt héten kimondott ítéletében arra kötelezte a Piraeus Bankot, hogy a hitel felvételekor érvényes árfolyamon számolja a törlesztőrészleteket egy ügyfele számára. A panasztevő úgy vélte, a bank önkényesen járt el a hitelszerződés bizonyos kitételei esetében.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.