Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Kedden kiléphet az RMDSZ a kormánykoalícióból

Központ március 7, 2012 Hír & hírháttér

Update: Jövő keddig kell várni a MOGYE-ügybeni tárgyalásokért

Az antena3, és a dcnews.ro valótlan információkat közölt ma arról, hogy a MOGYÉ-n pár napon belül megalakulhatnak a magyar departamentumok. A hírt több országos portál is átvette, ám a valós helyzetet lennebb olvashatják.

 

 

Kedden kiléphet az RMDSZ a kormánykoalícióból

Nem sikerült megegyezniük a keddi kormányülésen az RMDSZ és a Demokrata Liberális Párt képviselőinek. Az információk szerint, az estébe nyúló koalíciós tárgyaláson a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem önálló magyar tagozatának ügyében sem sikerült közös nevezőre jutniuk – nyilatkozta Markó Béla miniszterelnök-helyettes.

A Demokrata Liberális Párt képviselői hétfőig haladékot kértek.  „Ha a jövő kedden nem fogadunk el kormányhatározatot ebben a kérdésben, nem maradhatok tovább a kormányban, s kérdésessé válik az RMDSZ koalíciós részvétele is” – tette hozzá a miniszterelnök- helyettes.

Eközben félreállították a magyar dékán-helyetteseket

Amíg Bukarestben tárgyalások folynak, a MOGYE újonnan megválasztott szenátusa – amelyben öt személy kivételével nem vesznek részt a magyar tagozat képviselői – öntörvényűen cselekednek. A hét elején arról döntöttek, hogy félreállítják a magyar dékán-helyetteseket, akik kiálltak az önálló magyar tagozat létrehozása mellett. Az Általános Orvosi Karon dr. Szabó Béla professzor helyett dr. Gábos Grecu Iosif egyetemi tanárt bízták meg az ideiglenes dékánhelyettesi tisztséggel, a Gyógyszerészeti Karon dr. Sipos Emese előadótanár helyébe dr. Dónáth Nagy Gabriella előadótanárt jelölték, anélkül hogy jelen lett volna, s megkérdezték volna, hogy vállalja-e az ideiglenes tisztséget.

forrás: marosvásárhelyi rádió, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 381

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.