Központ
2017. október 21. szombat, Orsolya
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Keményen megbüntették Marosvásárhely polgármesteri hivatalát

Központ február 27, 2017 Hír & hírháttér

2014 óta több mint 465 ezer lejre büntette a Maros megyei környezetvédelmi őrség a köztisztaságért felelős vállalatot és Marosvásárhely polgármesteri hivatalát, valamint három feljelentést is tettek egy illegális hulladéktároló létrehozása miatt – nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek az őrség vezetője, Máté János.

“Az elmúlt években az illegális hulladéktárolónál tapasztalt hiányosságok miatt, összesen nyolc alkalommal büntették a köztisztaságért felelős vállalatot 290 ezer lej értékben, további négy kihágás miatt 175 ezer lejre büntették Marosvásárhely polgármesteri hivatalát. 2014-től kezdődően három feljelentés is történt, kettő a köztisztasági vállalat ellen és egy a polgármesteri hivatal ellen. Mindegyiket a bírósági ügyészséghez adtuk le, egyik ügyben sem indult eljárás. Két döntést megfellebbeztek és végleg elutasította a bíróság, a harmadik fellebbezés folyamatban van. A feljelentéseket esetleges szennyezés, a víz minőségének befolyásolása miatt tettük, azonban olyan indokkal utasították el, hogy nincs sértett fél. (…) Több őrség is ezzel a problémával szembesült. A mi kompetenciánk a feljelentésig tart, tovább nem tudunk semmit sem tenni” – mutatott rá Máté János.

A környezetvédelmi őrség vezetője elmondta, a problémák akkor kezdődtek, amikor a megyében bezárták a nem EU-konform városi hulladéktárolókat, jobb megoldás híján pedig egyes cégek illegális hulladéktárolókat hoztak létre. A marosvásárhelyi tároló azon 65 illegális hulladéktároló közé tartozik, amelyek miatt az Európai Bizottság beperelte Romániát.

Máté János szerint az integrált hulladékgazdálkodási projekt elindulásával a helyzet normalizálódni fog, az illegális hulladéktárolókat pedig bezárják és ökologizálják.

forrás: agerpres

Share Button
Ennyien olvasták: 271

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.