Központ
2020. január 25. szombat, Pál

Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestre tartó gépe

Központ július 10, 2015 Hír & hírháttér

Technikai problémák miatt Thesszalonikiben kellett földet érnie a Wizz Air Lárnakából Budapestre tartó járatának – tájékoztatta portálunkat egy olvasó, aki a gépen tartózkodott.

wizz
Amint a Földközi-tenger fölé értünk, furcsa szagokra zajokra és a személyzet részéről pánikszerű rohangálásra lettünk figyelmesek – idézte fel a történteket olvasónk. Elmondása szerint, amikor a gép süllyedni kezdett, a pilóta technikai problémára hivatkozva bejelentette, hogy le kell szállniuk. A kényszerleszállás Thesszalonikiben történt, informátorunk elmondása szerint sikeresen.

A ciprusi Lárnakából Budapestre tartó járat utasait egy ötcsillagos thesszaloniki szállodában helyezték el, olvasónk úgy tudja, mindezt a reptér intézte, a Wizz Air pedig „még nem jelentkezett értük” és feltehetően az utat szervező utazási irodát sem tájékoztatta a légitársaság, mert ők is az utasoktól értesültek az esetről. A társaság honlapján az esetnek nincs nyoma, a W62452-es járat mellett mindössze a késést jelzik, illetve egy átirányítva felirat áll még a rubrikában.
Kérdéseinket elküldtük a Wizz Airnek, péntek délelőtt a következő választ kaptuk:

„A Wizz Air W6 2452-es számú Lárnaka–Budapest járatát július 9-én a thesszaloniki repülőtérre irányították át technikai átvizsgálásra, miután technikai hiba miatt szükségessé vált az Airbus A320 típusú repülőgép nem tervezett karbantartása. Az utasok számára ellátást és szállást biztosítottak, a járat budapesti idő szerint ma 16:00-kor folytatja útját. A Wizz Air elnézést kért az okozott kellemetlenségért, de a legénység, utasaink és a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

forrás: mno.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 822

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.