Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Kérdéses az ARD szövetség jövője

Központ december 10, 2012 Hír & hírháttér

Kérdéses az ARD szövetség jövője

Felbomolhat az ARD, ha a választási szövetséget alkotó szervezetek és politikai alakulatok nem egyeznek ki egy további együttműködési keretben. 

 

Jogi szempontból az ARD december 9. után megszűnt létezni, hiszen választási szövetségként volt bejegyezve. A három alkotó párt és a Noua Republică szervezet vezetősége visszafogottan nyilatkozott az ARD-projekt folytatásával kapcsolatosan. 

“Az ARD megszűnt létezni. Ha a projektet folytatni szeretnénk, akkor egy új keretet kell létrehoznunk. Addig is az ARD minden tagszervezete mentes minden kötelezettségtől” – jelentette ki Gabriel Biriş, a Polgári Erő szervezet alelnöke. Az ARD-projekt folytatásáról elmondta, ez egy olyan döntés, amelyet a tagszervezetek belső egyeztetéseiket követően fognak meghozni. 

Mihail Neamţu, a Noua Republică vezetője is óvatosan nyilatkozott. Azonban úgy vélekedett, hogy az USL-kolosszussal szemben a jobboldalnak össze kell fognia. 

Cristian Boureanu a PDL alelnöke szerint az ARD létrehozása “hülyeség” volt, és bár Ioan Oltean PDL-főtitkár is elégedetlenségének adott hangot, sokkal árnyaltabban fogalmazott: “ha a PDL saját logója alatt vett volna részt a választáson, 3-4%-kal magasabb arányt ért volna el. Noha az ARD egy okos projekt volt, túl későn léptettük gyakorlatba. Nem volt elegendő idő arra, hogy az embereknek elmagyarázzuk, mi is az az ARD, illetve mit akar” – mondta. Gheorghe Ştefan PDL-alelnök szerint is túl későn volt életbe léptetve az amúgy intelligensen kitalált ARD-projekt. Szerinte az ARD-t a választók 30%-a nem ismeri. Gabriel Berca, a PNL másik alelnöke szerint az ARD-projektnek folytatódnia kell.

Forrás: gandul, transindex.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.