Központ
2019. december 15. vasárnap, Valér

Keresztre feszítettek egy fiatal nőt

Központ október 9, 2013 Hír & hírháttér

Keresztre feszítettek egy fiatal nőt

A keresztre feszített Jézus mintájára kötöztek ki és kínoztak meg egy 19 éves lányt Párizsban – a barátja ugyanis azt hitte, az ördög szállta meg a lányt, és így akarta megtisztítani a lelkét.

 

Az Antoinette néven emlegetett lányra félholtan talált rá a rendőrség egy külvárosi lakótelepen, a Grigny negyedben. A hátborzongató eset még 2011-ben történt, de az elkövetők csak most kerültek bíróság elé. 

A fiatal lányt a megfeszített Jézus pózában, deszkákra kötözve találták meg. Mint kiderült, egy teljes hetet töltött így; enni nem adtak neki, csak étolajat és vizet itattak vele néha, hogy életben maradjon.

Az elkövető a lány volt barátja, egy Eric Deron nevű fiú volt, és annak három barátja. A három fiú és egy lány egy keresztény felekezet, a „Hetednapi Adventista Egyház” francia szervezetének tagjai voltak, és meggyőződésük volt, hogy Antoinette-et megszállta az ördög. 

Rendszeresen verték és kínozták, mert azt hitték, ez majd elűzi „bűnös gondolatait”, és az ördög elhagyja majd a testét. Úgy érezték, isteni küldetést teljesítenek – hangzott el az ügy hétfői tárgyalásán.

Deron vallomásából egyébként kiderül: azután hitte azt, hogy megszállta párját az ördög, hogy a lány „ráugrott, és összefüggéstelen szavakat kiabált”. Antoinette még 2008-ban ismerte meg Deront a vallási közösségben – írja a Daily Mail.

A négy fiatalt emberrablással és kínzással vádolják – ők mindent tagadnak, mondván hogy az ördögűzés Antoinette beleegyezésével történt. Ítélet később várható. Az egyház szóvivője szerint a fiatalokat már jóval a támadás előtt kizárták a közösségből, és ami történt, annak semmi köze a tanításaikhoz – derül ki a cikkből. 

forrás: Blikk

 

Share Button
Ennyien olvasták: 394

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.