Központ
2020. február 17. hétfő, Donát

Kérhető a doktori cím visszavonása

Központ március 30, 2016 Hír & hírháttér

Rendelettel elfogadta Adrian Curaj oktatásügyi miniszter a címeket, diplomákat és egyetemi minősítéseket hitelesítő országos tanács (CNATDCU) új működési szabályzatát, amelyet az edu.ro-n is közzétettek.

A CNATDCU vezetőtanácsát legtöbb 47 tag alkotja, közülük legtöbb 35-en lehetnek szakbizottsági elnökök. „A CNATDCU tagjai lehetnek azok az egyetemi oktatók és kutatók, akik legalább docensi címmel vagy ezzel megegyező szintű, külföldön szerzett címekkel rendelkeznek, a Román Akadémia és kulturális intézmények tagjai” – áll a szabályzatban. Nem lehetnek a tanács tagjai a politikai pártok vezetőségi tagjai és a tisztségviselők.

A vezetőtanács kérheti ki a doktori iskolákat szervező intézmény (IOSUD) álláspontját azokban az esetekben, amikor felmerül a szakmai etika be nem tartásának gyanúja, beleértve a plágiumot is, ami a doktori értekezéseket illeti. A doktori disszertációk elbírálási folyamatának részét képezi az az internetes platform is, amelyet az oktatásügyi minisztérium bocsát a CNATDCU rendelkezésére.

forrás: nyugatijelen.com

Share Button
Ennyien olvasták: 341

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.