Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Kezdődik az influenza elleni ingyenes oltáskampány

Központ november 20, 2012 Hír & hírháttér

Kezdődik az influenza elleni ingyenes oltáskampány

Az Egészségügyi Minisztérium sajtóközleményben jelentette be: ezen a héten elkezdődik országos szinten az influenza elleni ingyenes oltási kampány.

 

A tárca egy millió dózis vakcinát importált, ezek szétosztására a következő napokban kerül sor.

„Két lépésben történik meg az oltások szétosztása a megyei egészségügyi igazgatóságok között. Első lépésben 500 ezer dózist bocsátottunk az egészségügyi igazgatóságok rendelkezésére, melyeket azok kiosztanak a háziorvosi kabineteknek és az egészségügyi egységeknek, hogy az oltási folyamat elkezdődhessék. Az oltások másik részét a hónap végéig fogjuk az egészségügyi igazgatóságokhoz juttatni” – jelentette be Raed Arafat egészségügyi miniszter.

A tárca a tavalyihoz hasonló összeget utalt ki az idei oltási kampányra, azaz 11 millió lejt.

Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) javaslatai értelmében az oltási kampány során az oltásokat elsősorban azok a társadalmi kategóriák kapják, amelyek esetében fokozott a megbetegedés kockázata, azaz a 65 éven felüli személyek, a krónikus betegek, a gyerekek, az egészségügyben dolgozók és a terhes kismamák részesülnek előnyben.

November 5–11. között az országban 77 275 légúti megbetegedést jegyeztek, azaz 1,6 százalékkal többet, mint a megelőző héten – áll a Járványos Megbetegedéseket Felügyelő Országos Központ nyilvántartásában.

forrás: nyugatijelen.com

Share Button
Ennyien olvasták: 394

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.