Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

Ki akarták venni a szerveit, amikor felébredt a beteg

Központ július 10, 2013 Hír & hírháttér

Ki akarták venni a szerveit, amikor felébredt a beteg

Halottnak nyilvánítottak egy nőt, aki akkor tért magához a kórházban, amikor már ki akarták venni a szerveit, hogy másnak adják.

 

Colleen S. Burns (41) kábítószer túladagolással került a New York központjában működő St. Joseph kórházba. Rendbe hozhatták volna, de az orvosok rengeteg hibát elkövettek. Először is nem akadályozták meg, hogy a bevett szerek felszívódjanak a gyomrán keresztül. Aztán nem végeztek rajta agyi CT-t, hogy lássák, van-e még agyműködése. Agyhalottnak nyilvánították, pedig a nő csak kómába esett a kábítószerektől – írja a Daily Mail.

Ezután feltették a szervdonorok listájára, és megkezdték az előkészületeket a műtéthez. Közben meggyőzték a rokonokat, hogy a nő már nem tér vissza közéjük, és megszerezték tőlük az engedélyt ahhoz, hogy lekapcsolják a lélegeztetőgépét. Ki akarták venni a szerveit, hogy másnak adják, amikor egy nővér rutin reflex tesztet végzett a betegen. Legnagyobb meglepetésére azt tapasztalta, hogy Burns-nek még mindig vannak reflexei. Az operációt azonban ennek ellenére sem fújták le az orvosok, mert nem hittek a nővérnek. Kigurították a kórteremből a műtő felé, mire a nő spontán lélegezni kezdett, és az ajkait is elkezdte mozgatni. Mire beértek vele a sebészekhez, kinyitotta a szemét, és eszméletére tért – írja a lap.

A figyelmetlen orvosokkal teli kórházat megbüntették, és nyomozás indult az eset után. 

forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 413

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.