Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

Ki sem adták, de már árulják a roncsjegyeket

Központ május 28, 2013 Hír & hírháttér

Ki sem adták, de már árulják a roncsjegyeket

Az idei roncsprogram értékjegyeit már árulják az interneten, habár még ki sem adták azokat. A hatóságok azt kérik, hogy ne vásároljanak vouchereket az interneten.

 

„Arra kérem az állampolgárokat, hogy ne dőljenek be ennek a spekulációnak, hiszen még nem véglegesített az értékjegyek elbírálási eljárása, és még nincsenek kiosztva a voucherek. Tíz munkanap múlva fejezzük be az elbírálási eljárás véglegesítését, ebbe pedig beletartozik a fellebbezési időszak is. Tíz nap múlva kerülnek a piacra az értékjegyek” – fogalmazott Rovana Plumbkörnyezetvédelmi miniszter. 

Idén 20 ezer értékjegyet bocsátanak ki, és egy voucher értéke 1 500 euró lesz, megközelítőleg 6 500 lej.  Az idei roncsprogram másik újítása, hogy egyetlen autó megvásárlásakor egyetlen értékjegyet lehet felhasználni.

17 000 jegyet magán és jogi személyeknek, a fennmaradó 3 000-t pedig közintézményeknek szánják. 
Az értékjegyek átadhatók, és egy gépkocsi megvásárlásakor használhatók fel. A szaktárca idén a 10 évesnél idősebb autók számának megfelelően bocsát ki értékjegyet megyénként, és nem a megye lakosságának száma alapján. Az értékjegyeket november 20-ig lehet majd felhasználni. 

forrás: manna.ro, realitatea.net

 

Share Button
Ennyien olvasták: 336

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.