Hír & hírháttér

Kik lesznek az új erdélyi sztárok? Közel százezren szavaztak a VIBE tehetségkutatójának versenyzőire

Felénél jár a VIBE Fesztivál Instagramos tehetségkutatója, az Epic Music Battle verseny, ahol feltörekvő erdélyi zenekarok és DJ-k mérik össze erejüket azért, hogy felléphessenek a fesztiválon. A járványhelyzet miatt a rendezvény dátumáról a szervezők úgy nyilatkoznak, hogy marad a július, de ha úgy alakul, hogy csak később indulhat a fesztiválszezon, akkor készülnek egy B tervvel.

Epic Music Battle: az erdélyi zenekarok és DJ-k tehetségkutatója

,,80 lemezlovas és zenekar jelentkezett a márciusban meghirdetett Epic Music Battle zenei vetélkedőre, akikből három kategóriában 16 játékost választottunk ki az Instagram-párbajra, amelynek első köre a múlt héten zajlott. A nyolc napos elődöntő alatt 88 160 szavazat érkezett, naponta átlagosan 11 454 instagramozó kapcsolódott be a játékba.’’ – számolt be az Epic Music Battle projektmenedzsere, Lázár Beáta. ,,Bár az Epic Music Battle-t már harmadik éve szervezzük, idén mindennél nagyobb hangsúlyt fektettünk rá, hiszen mindenki az online felületeinket figyeli. Az a fontos, hogy minél többen kövessék az új zenekarokat, mert a fesztivál egyik célja felkutatni és felkarolni az induló, tehetséges művészeket. A versenyt úgy kell elképzelni, mint egy foci világbajnokság kieséses szakaszát: a résztvevők párharcokban versenyeznek, értelemszerűen az jut tovább, aki a legtöbb szavazatot kapta a VIBE Instagram oldalának követőitől. A végén egy zenekar jut nagyszínpadra, három kisszínpadra, négy DJ a Blue Arenába és négy a Black Boxba.” – tette hozzá. Az Epic Music Battle-t idén is a Kplusz program támogatja, melynek célja tehetséggondozó programok, képzések, rendezvények szervezése, és jelenleg kiemelten fontos ezek online térben való működtetése.

Magenta Stage

Nekik szurkolhatunk a döntőben

A döntő április 20-án kezdődött szintén a fesztivál Instagram oldalán. A döntős zenekarok között van a rock and roll és thrash metál stílust játszó, kolozsvári tinizenekar, a 3AD, a borszéki indie-folkos Kalandor, a csíkszeredai Cloverfield, az alternatív pop-rockot játszó sepsiszentgyörgyi Térerő, a Maros megyei Kentaur Soul, az elektronikus rockzenét játszó Phrenia, a sepsiszentgyörgyi House of Pioneers, és a partiumi Face x Bro hip-hop duo.

Az EDM (electronic dance music) és DnB (drum and bass) kategóriában játszó lemezlovasok között vannak Dj Toni és a BRN-NRB páros Kolozsvárról, a marosvásárhelyi GLYDS, a Szilágy megyei 5HA5H, a nagyenyedi Séjmösz, a sepsiszentgyörgyi Kubii, a kézdivásárhelyi Beatpumperz és a szovátai Edward.

A leginkább techno és house műfajban mozgó Black Boxos fellépési lehetőségért versenyzők a következők: a szovátai Kakukkfű, a székelyudvarhelyi Hang Fall, Kézdivásárhelyről Koppany, Szentegyházáról Mozso, Kolozs megyéből pedig Cetculescu, Kolumban, Chris Low és Dj Laci.

Tervezd meg a fesztiválszetted

A zenekarok mellett a divat is az otthonokba és a képernyőkre szorult. A VIBE 4 Fashion című divattervezői pályázat a feltörekvő ruha- vagy kiegészítő tervezőknek szól. A pályázat célja lehetőséget adni a kibontakozásra és a fejlődésre a kezdő vagy akár hobbiból alkotó divattervezőknek. A feladat nem más, mint újrahasznosított ruhákból vagy anyagokból elkészíteni egy fesztivál-öltözetet. A pályamunkákat április 30-ig várja a VIBE Fashion Corner csapata. Itt lehet jelentkezni: https://www.vibefestival.ro/fashion

Ha az Instagram az új Facebook, akkor a TikTok az új Instagram?

Ha azt hinnénk, hogy Instagramon kell keresni az összes erdélyi magyar tinit, akkor tévedünk: a TikTok az az új felület, ahol sok középiskolás megosztja napi élményeit. A VIBE keresi a TikTok arcait, olyan személyeket, akik a fesztivál új, csak TikTok-ra készülő videóiban szerepelnének. Egy videót kell készíteni a #homevibes kulcsszóval és feltölteni a https://www.vibefestival.ro/tiktok oldalra.

Blue Aréna

Mi lesz veled VIBE?

A szervezők szeretnék továbbra is júliusban megtartani a fesztivált, de ha csak később indulhat a fesztiválszezon, készülnek egy új forgatókönyvvel. ,,Természetesen nem tőlünk függ az, hogy júliusban lehet-e majd fesztivált szervezni vagy sem. Mi úgy tervezzük, hiszen ez a VIBE eredeti dátuma már negyedik éve, de ha a körülmények nem engedik meg, készülünk már egy B tervvel, és amennyiben szükséges, értesítünk mindenkit. Addig is, arra buzdítjuk a fesztiválozókat, hogy maradjanak otthon. Mi is otthonainkból szervezzük tovább a fesztivált: most a hálószobánk és a teraszunk a fesztiválhelyszín, a laptop a DJ-pult, a tévé pedig a nagyszínpad. Csatlakoztunk a Maradj Otthon! fesztiválhoz és hamarosan saját tartalmakat is gyártunk a fesztiválozóknak, hogy könnyítsük a karantén időszakot!” – nyilatkozta Rés Konrád Gergely, főszervező.

(sajtóközlemény)

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.