Központ
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Kiütötték Csegzit a „sakktábláról”

Központ október 31, 2012 Hír & hírháttér

Kiütötték Csegzit a „sakktábláról”

A Maros megyei választási iroda formai okokra hivatkozva visszautasította Csegzi Sándor a december 9-i parlamenti választásokra való jelölését.

 

„Csegzi Sándornak a választókerületében az állandó választási listákon szereplő személyek 4%-ának, tehát összesen 2486 személy támogató aláírását kellett volna összegyűjtenie négy eredeti példányban. De hozzánk egy eredeti és három fénymásolt, közjegyző által hitelesített, aláírásokat tartalmazó dokumentum érkezett. Ez a formai hiba Csegzi jelöltsége elutasításához vezetett” – mondta el a választási iroda elnökhelyettese.

A polgármester tanácsadója elmondta, hogy arra hivatkozva utasították el, hogy az összegyűjtött aláírásokat tartalmazó íveket nem négy eredeti példányban adta le, hanem egy eredetit és három közjegyző által hitelesítettet. “Emiatt úgy döntöttek, nem fogadják el a jelölésem. 48 órám van arra, hogy éljek a fellebbezési jogommal, amit egyébként meg is fogok tenni” – állítja Csegzi Sándor. Hozzátette, hogy nem feltételezi, hogy a politikai ellenfelei tettek volna keresztbe neki, csupán a választási iroda betűről betűre betartja a jogszabályokat.

Mint ismeretes, a polgármester tanácsosa függetlenként pályázott volna egy képviselői mandátumra a marosvásárhelyi 1-es körzetben.

Share Button
Ennyien olvasták: 343

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.