Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Kövér László válaszol Frunda György kijelentésére: „Kettőnk értékrendje között nagy különbség van”

Központ május 25, 2012 Hír & hírháttér

kovrKövér László válaszol Frunda György kijelentésére: „Kettőnk értékrendje között nagy különbség van”

Tegnap, május 24-én Marosvásárhelyre látogatott Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. Kövér amellett, hogy a Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnökeként képviselte magát városunkban, elmondta, hogy magánemberként is úgy gondolja, hogy itt a helye, hiszen hasonló ideológiájú pártok határokon túl is kell támogassák és segítsék egymást.

 

 

A MOGYE problematikája, a romániai kormányváltás következményei után lokális témákra terelődött a szó, és Kövér László elmondta, hogy támogatja a Polgári Koalíció és jelöltjének terveit, és hasonló politikai értékrendet képviselő személyként egyetért a MOGYÉ-n megalakulandó magyar kar szükségességével, így a magyar diákok anyanyalven való tanulásának fontosságával is.

 

Újságírói kérdésre, miszerint Frunda György azt nyilatkozta, hogy Kövér László Vásárhelyen tett látogatása a magyarság megosztásához vezet, az Országgyűlés elnöke ezt válaszolta: „Nem szeretnek efféle kijelentésekre sok időt pazarolni, de azt elmondhatom, hogy különbség van magyar és magyar ember között, jelen esetben az én nézeteim és a Frunda úr nézetei között. Emellett nem vélem kötelezőnek, hogy a magyarok egypártrendszerben kellene éljenek egy demokrácia keretei között, hiszen a románoknak meg van rá a lehetőségük, hogy politikai pluralizmusban találják meg a hozzájuk legközelebb álló értékrendet és jövőképet.

Erőltetett koalíció helyett a sokféleség önkéntes egységében hisz

Úgy gondolom, hogy egyetlen következetes, hatékony, korrekt, tiszta politikai mozgalom nehézség és manipuláció nélkül egybe tudná tömöríteni a magyar közösséget” – fogalmazott Kövér. Hozzátette, hogy egészségesnek tart egy közös értékeket valló politikai szövetséget, és egy hamis, erőltetett koalíció helyett a sokféleség önkéntes egységében hisz.

Share Button
Ennyien olvasták: 465

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.