Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Középiskolában maradhat a kilencedik osztály

Központ október 29, 2012 Hír & hírháttér

Középiskolában maradhat a kilencedik osztály

Továbbra is a középiskolában maradna a kilencedik osztály, jelentette ki Ecaterina Andronescu tanügyminiszter a hétvégén, ennek érdekében a kormány módosítani fogja a jelenlegi oktatási törvényt.

 

A Mediafax hírügynökség tudósítása szerint a tárcavezető szombaton Konstancán, az iskolaigazgatókkal való találkozón úgy nyilatkozott: nem ért egyet a jogszabály azon előírásával, hogy a kilencedik osztályok átkerülnek az általános iskolákba, ezért módosítani kívánja azt.

„A kilencedik osztálynak a középiskolában kell maradnia. A romániai középiskolai oktatás hagyományosan négyéves, és úgy vélem, a kilencedik osztály átköltöztetése nagy hátralépés lenne, ezért én nem javasolom. Ezért ez az egyik tétele a tanügyi törvény módosításának, amire terveink szerint minél hamarabb sor kerül” – nyilatkozta Andronescu. Hozzátette, a jogszabály előírása szerint a változtatásra 2015-től kerülne sor, azonban a tanügyi törvény módosítása révén megelőznék ezt. A tavaly január elsején életbe lépett, új tanügyi törvény szerint azok a diákok, akik a 2011/2012-es tanévben kezdték el az ötödik osztályt, öt évig maradnak az általános iskolában, beleértve a kilencedik osztályt is.

Forrás: krónika

Share Button
Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.