Hír & hírháttér

Kovács Péter az erdélyi magyar közösségről

Kovács Péter az erdélyi magyar közösségről

Az RMDSZ-főtitkára az MSZP kongresszusán szólalt fel – adta hírül a sajtó.  A Magyar Szocialista Pártnak  nyitnia kell azon határon túli magyarok felé, akik nem tudják elfelejteni a kettős állampolgárságról szóló 2004. december 5-ei népszavazás eredményét – mondta Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára az MSZP múlt szombaton tartott soron kívüli kongresszusán.

 

Kovács kifejtette: az erdélyi, romániai magyar közösség van annyira erős, hogy képes igazgatni a saját sorsát. Ennek az alapja pedig az RMDSZ által ellátott egységes politikai képviselet. „Ezt a politikai egységet, sajnos, ismételt kérésünk ellenére magyarországi irányítással megtörték. Fölösleges anyagi és szellemi beruházás volt öt évvel ezelőtt egy párt megalakítása, és meggyőződésünk, hogy a legújabb párt létrehozása is kudarccal fog végződni” – utalt Kovács a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) létrehozására. Szerinte a romániai magyaroknak nem ilyen jellegű „támogatásra” van szükségük.

Hát akkor milyenre? – kérdezhetnénk. Csak nem olyanra, mint amilyent az MSZP-től kapott volt, például épp a 2004. December 5-ei referendumon? Madarat tolláról, embert barátjáról – pártot pedig szövetségeséről…


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.