Központ
2020. október 26. hétfő, Dömötör

Kovács Péter feljelent

Központ július 3, 2012 Hír & hírháttér

Kovács Péter feljelent

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál tett feljelentést Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára Lia Olguța Vasilecu Craiova-i polgármester a július 28-án elhangzott, a magyar közösséget sértő kijelentése kapcsán (amikor arra kérte az építőket, hogy ezután a városban zajló építkezéseket végző szakmunkások 80 százaléka helybéli legyen, ugyanis őnaccsága számára nem normális az a tény, hogy az ott dolgozók magyarul beszélnek egymás közt).

 

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára felháborodással vette tudomásul a magyar közösségeket érzékenyen érintő esetet.

„Felháborodással értesültünk egy újabb magyarellenes támadásról. A polgármesterasszony évekkel ezelőtt kilépett a Nagyrománia Pártból (PRM), de mint a nyilatkozatából is kiderült, magatartásában és gondolkodásában, úgy tűnik, egy megrögzött PRM-s maradt” – mondta a főtitkár Kolozsváron.

Kovács Péter tegnap az RMDSZ nevében tett feljelentést az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Olgucáca ellen diszkriminációra és nemzeti gyűlöletre való felbujtás vádjával.

„A helyhatósági kampányban kiéleződött a nacionalista felhang, de effajta kijelentéseket egyetlen közméltóság sem engedhet meg magának az Európai Unió egyik tagállamában. Ezért kérjük a sérelmeink hivatalos orvoslását és a vétkes mihamarabbi elmarasztalását.” – nyilatkozta az RMDSZ főtitkára.

Csak egy a furcsa: a másik két magyar szervezet hogyhogy nem ugrott a témára? Ja, hogy lejárt a kampány?

Forrás: marosvásárhelyiNfo

Share Button
Ennyien olvasták: 376

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.