Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Külföldi sajtó a népszavazás érvénytelenítéséről

Központ augusztus 22, 2012 Hír & hírháttér

ujsKülföldi sajtó a népszavazás érvénytelenítéséről

A Traian Basescu leváltásáról szóló népszavazás érvénytelenítéséről a nemzetközi sajtóban is írtak. Francia újságírók politikai háborúról írnak, a britek és az amerikaiak ennek a gazdasági hatásait taglalják, a németek szerint nem ez a végkifejlet, vagyis itt nincs vége a háborúnak – tudósít a Realitatea televízió.

 

Egy, a Bukaresti helyzetet elemző cikkben a Reuters a politikai válság hatásaira hívja fel a figyelmet: rossz hatással volt a döntéshozatalra, a nemzeti valuta történelmi szintre gyengült és nem utolsó sorban fény derült a romániai intézmények gyengeségeire.

Az utóbbi hónapok politikai vitái felemésztették a román politikát, amely a befektetők körében aggodalmat ébresztett, jegyzi meg a Wall Street Journal. A Focus Online német kiadása szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy a bukaresti politikai háború ezzel véget ért. A Focus által megkérdezett elemzők azt mondják, hogy ez a konfliktushelyzet legalább az őszi választásokig kitart.

„A román elnök kormánynál marad” – a Le Figaro internetes kiadásában olvasható ez a cím. Traian Basescu nyerte a politikai háború második fordulóját – írja az újság. A cikk megemlíti a volt belügyminiszter lemondását is, aki azért lépett vissza, mert nyomás nehezedett rá a választási listák kijavítása miatt.

A TF1 televízió álláspontja szerint a népszavazás érvénytelenítése nagy vereség a Szociál-liberális Szövetségre nézve: „Traian Basescu mandátuma 2014-ben jár le, de túlélte a második leváltási kísérletet is. De így is legyengülve tér vissza, mivel több mint hétmillió ember ellene szavazott”.

forrás: realitatea.net


 

Share Button
Ennyien olvasták: 466

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.