Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

László György: Nem hiszem, hogy Vass Levente a megfelelő alternatíva

Központ január 19, 2012 Hír & hírháttér

László György: Nem Vass Levente a megfelelő alternatíva

Mai sajtótájékoztatóján László György, az MPP Maros megyei elnöke kifejtette, hogy mindamellett, hogy az RMDSZ és az újan megalakult EMNP közös koalíciót szeretne, és célkitűzésük a jelenlegi elöljáró, Dorin Florea eltávolítása a polgármesteri székből, úgy gondolja, hogy ez a terv Vass Leventével az élen nem járhat sikerrel.

 

„Vass Leventének nincsenek reális esélyei a marosvásárhelyi polgármesteri szék megszerzésében, hisz egy olyan egészségügyi minisztériumi tanácsosról van szó, aki két minisztert (Cseke Attila és Ritli László – szerk. megj.) látott el téves tanácsokkal, és a bicegő román egészségügyi problémáiért felelőssé tehető. Egy ilyen polgármesterjelölt nem lehet legitim a vásárhelyi lakosok szemében” – fejtette ki álláspontját László.

Az MPP megyei elnöke ugyanakkor azt gondolja, hogy ha az RMDSZ és az EMNP továbbra is kitart Vass mellett, akkor az csak egy dolgot jelenthet, éspedig azt, hogy nem akarják, hogy Marosvásárhelynek újra magyar a polgármestere legyen.

„Nagyon érdekesnek tartom azt is, hogy bár az EMNP – saját megfogalmazásuk értelmében – azért jött létre, hogy az RMDSZ-el szemben egy új alternatívát nyújtson az erdélyi magyaroknak, mégis úgy viselkedik, mint a szövetség zsebpártja” – összegzett László.

Share Button
Ennyien olvasták: 399

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.