Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Lazaroiu: Antonescuból soha nem lesz elnök

Központ november 19, 2012 Hír & hírháttér

Lazaroiu: Antonescuból soha nem lesz elnök

Crin Antonescuból soha nem lesz Románia elnöke, még ideiglenes sem, a karrierje már befejeződött, véli Sebastian Lăzăroiu politikai elemzési elnöki tanácsadó.

 

Arra a kérdésre, hogy Antonescunak sikerül-e beülnie a cotroceni-i székbe, Lăzăroiu vehemensen válaszolt: „Soha”. „A karrierje befejeződött, őszintén mondva, nem tudom, mit fog tenni, mert neki nem volt olyan szakmája, amiből pénzt keresett volna, Ponta legalább ügyvéd, visszatérhet oda. Antonescu esetében ez nehezebb, sokáig élt a politikából és amikor kikerül majd a politikából, ez gyorsan, vagyis hamarosan megtörténik, nem tudom, mit fog tenni”, mondta Traian Băsescu elnök tanácsadója a realitatea.net-nek.

Lăzăroiu úgy véli, az USL nem Antonescut fogja indítani a 2014-es elnökválasztáson. „A PNL-nek vannak a legnagyobb gondjai, nem a PSD-nek. Ha a PNL-ben vannak realista emberek, akkor meggyőződésem szerint azt szeretnék, ha Traian Băsescu Télapót tenné meg kormányfőnek, mert akkor nekik is lenne esélyük elcsípni egy miniszteri tisztséget. A PNL számára a sivatag következik. Minden pártnak meg lesz a maga érdeke, nagyon sokat számít, miként tudja majd Tăriceanu újraépíteni a PNL-t, mert az világos, hogy Antonescu után ő fog következni. Majd meglátjuk, lesz-e ereje kihoznia a PNL-t a demokrácia értékeitől, a doktrínától való hosszas elhajlásból”, mondta még Lăzăroiu.
Sőt, maga a Ponta és Antonescu által vezetett politikai konstrukció is eltűnőben van, véli Lăzăroiu, aki azt mondja, hogy az USL „rögtön a választás után” eltűnik. A cotroceni-i szakértő szerint, a fő gond az USL két fő pártja, a PNL és a PSD irányultsága. „A PSD jóval inkább rajta van egy politikai irányvonalon, mint a PNL. Ez utóbbi olyan, mint egy kisiklott vonat. Romániában egyetlen párt sem távolodott el ennyire Európától, mint a PNL. Ők Európa-ellenesek. Nem hiszem, hogy euroszkepticizmusról van szó”, mondta az elnöki tanácsadó.

A realitatea.net által készített interjú első részében Lăzăroiu azt mondta, az ő szemszögéből nézve, a kormányfői tisztségért induló fő jelöltek a volt államfőjelölt Mircea Geoană, a volt közlekedésügyi miniszter Miron Mitrea és a PSD főtitkára, Liviu Dragnea.

forras: eurocom.wordpress.com / Răzvan Cârcu, Adevarul

Share Button
Ennyien olvasták: 399

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.