Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Leállhat pénteken a Lufthansa

Központ szeptember 5, 2012 Hír & hírháttér

luftLeállhat pénteken a Lufthansa

Valamennyi járatra egész napos sztrájkot hirdetnek a légiutaskísérők, ha a cég képviselői nem ülnek tárgyalóasztalhoz a szakszervezettel.

 

Kiterjeszti a sztrájkot a Lufthansa légiutas-kísérőit képviselő szakszervezet (Ufo), a legnagyobb német légitársaság kabinszemélyzete pénteken valamennyi járaton egész nap sztrájkol, ha nem sikerül újrakezdeni a bértárgyalást a munkaadóval. 

Az Ufo kedd esti közleménye szerint szerdán és csütörtökön nem tartanak tiltakozó akciókat, de pénteken 24 órás munkabeszüntetés következik, amely valamennyi járatot érinti. Ugyanakkor a sztrájk elmaradhat, ha a Lufthansa hajlandó előzetes feltételek nélkül újrakezdeni a tárgyalást.

Az Ufo legfőbb követelése 5 százalékos béremelés. A Lufthansa 3,5 százalékos emelést ajánl. A tárgyalások az előző héten futottak zátonyra. Az Ufo pénteken a frankfurti repülőteret érintő járatokon sztrájkolt, kedden pedig Frankfurt mellett Münchenben és Berlinben is.

A keddi munkabeszüntetés miatt este 19 óráig több mint 300 járatot töröltek, ami mintegy 43 ezer utast érintett. Frankfurtban és Berlinben hajnaltól kora délutánig tartott a sztrájk, Münchenben 13 órakor kezdődött és késő estig tart. A Lufthansa millió eurós nagyságrendű kárt szenved el az akció miatt. 

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 407

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.