Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Legalább másfél millió hamis szavazatot adtak le a referendumon

Központ szeptember 8, 2012 Hír & hírháttér

Legalább másfél millió hamis szavazatot adtak le a referendumon

Legalább másfél millió hamis szavazatot adtak le a júliusi referendumon – írja az Evenimentul Zilei. A napilap úgy tudja, csak a korrupcióellenes ügyészség 1 millió 500 ezer hamis szavazatot fedezett fel, de a főügyészség is több választási csalás ügyében nyomoz.

 

A korrupcióellenes ügyészség azt állítja, egy ilyen mértékű csaláshoz speciális számítógépes rendszert kellett kiépítenie a Szociál-Liberális Szövetségnek. Így például a népszavazásra az egész országot lefedő telefonszolgálatot épített ki a pártszövetség, és ezt a rendszert piramis-játékszerűen több ezren működtették. Ezek közül többen fontos köztisztségviselők és üzletemberek.


Az Evenimentul Zilei szerint az USL egy internetes hálózatot is működtetett. Ezen keresztül a pártszövetség egy kis csoportja gyorsan megtudta, hányan és hogyan szavaztak. Mindemiatt a Korrupcióellenes Ügyészség tegnap beidézte Liviu Dragneat, az USL kampányfőnökét. Azonban a Szociál-Liberális Szövetség tagadja a vádakat, és a DNA eljárását az egykori politikai rendőrség eljárásához hasonlítja.

forrás: marosvasarhelyiradio

Share Button
Ennyien olvasták: 286

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.