Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Legfeljebb 158 euró kártérítést kaphatnak a gazdálkodók hektáronként

Központ október 16, 2012 Hír & hírháttér

Legfeljebb 158 euró kártérítést kaphatnak a gazdálkodók hektáronként

A gazdálkodók idén legtöbb 158 eurót kaphatnak hektáronként a területalapú támogatással, mely összeg magába foglalja az EU-tól érkező és az állami költségvetésből fizetendő alapokat is, jelentette ki Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter, rámutatva, hogy tavaly ez az összeg 132 euróra rúgott.

 

Az EU-hoz való csatlakozáskor, 2007-ben a referencia-területet 7 millió hektárra becsülték, 2012-ben 9,7 millió hektárra kértek támogatást.

„Egyrészt nagyon örvendünk annak, hogy egyre több megmunkált területünk van. Másrészt azonban a helyzet az, hogy ahogy nőnek ezek a területek, úgy csökken majd le a kiutalt összegek százaléka 2014 január elsejére” – mondta Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter hétfőn, egy sajtótájékoztatón.

Az EU-tól 107,7 eurót kapnak a gazdálkodók egy hektárra, az állami költségvetésből pedig legtöbb 50 eurót kaphatnak egy hektárra az idén.

„Így egy hektárra legtöbb 158 eurót kaphat egy gazdálkodó az idén” – mondta a miniszter.

Az idei évnek megfelelő támogatásokat 2013-ban kapják meg a gazdálkodók, de létezik egy 50 százalékos előleg, amely az uniós alapokból érkezik, és ezt keddtől kezdődően kérhetik a gazdálkodók. 

forrás: nyugatijelen.com

Share Button
Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.