Központ
2018. július 16. hétfő, Valter

Lelépett a prefektus a magyar és a székely zászló láttán

Központ augusztus 1, 2015 Hír & hírháttér

A magyar és a székely zászló láttán távozott a nyárádszeredai városnapokra érkezett Maros megyei prefektus és megyei tanácselnök a rendezvénysorozat megnyitójáról – közölte pénteken a Székelyhon.ro portál.

goga
A lapban közölt fotók tanúsága szerint a városnapok megnyitójának helyszínét, a helyi idősotthon udvarát a szervezők négy, közös zászlótartóba egymás mellé tűzött zászlóval – egy román, egy európai uniós, egy magyar és egy székely lobogóval – díszítettek fel.

A portál beszámolója szerint a megyeközpontból érkező Lucian Gogaprefektus és Ciprian Dobre, Maros megye tanácsának elnöke rosszallásának adott hangot a Nyárádszeredában kitűzött magyar és székely zászló láttán. Tóth Sándor polgármester elmondta nekik, hogy a városnapokra magyarországi testvértelepülések küldöttségei is érkeztek, ezért van kitűzve a piros-fehér-zöld zászló.

Dobre és Goga állítólag felszólították a polgármestert: válasszon közöttük és a zászlók között, vagyis arra figyelmeztették az elöljárót, ha nem veszi le a zászlókat, ők távoznak. Miután Tóth Sándor közölte velük, hogy a zászlók a helyükön maradnak, a prefektus és a tanácselnök autóba ült, és elhajtott Nyárádszeredából.

A polgármester később a rendezvény nyilvánossága előtt is bejelentette, hogy miért távozott a két vendég, a tömeg pedig hangos tapssal fejezte ki véleményét a kérdésről.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 442

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.