Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Lesz-e Erdélyben jobboldali együttműködés?

Központ október 25, 2012 Hír & hírháttér

ppLesz-e Erdélyben jobboldali együttműködés?

Megszakadtak az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt közötti tárgyalások. A korábbi bejelentések szerint hétfőn kellett volna a tárgyalóasztalhoz ülniük, hogy lezárják a múlt héten elkezdett megbeszéléseket, ám a Marosvásárhelyre tervezett ülést az MPP országos elnöksége lemondta.

A polgáriak továbbra is a nemzeti válogatott összehozásában érdekeltek, azaz a három magyar politikai alakulat közös indulását sürgetik. „Csütörtökön az MPP országos elnöksége ülésezett, és úgy értékeltük, hogy felelős döntést nem hozhatunk, addig, amíg az nem várunk az utolsó pillanatig az RMDSZ-szel való megegyezésre, mert mi július óta a Magyarok Szövetségének létrehozását szorgalmazzuk, amelyben mindhárom magyar párt megkapná a maga súlyának megfelelő szereplési lehetőséget. Utolsó pillanatig, azaz a listák leadásának határidejéig (október 30.) várunk arra, hogy összeálljon a nemzeti válogatott. Az MPP egyezségre törekszik, de ha ez nem sikerül, akkor pártként indulhatunk el a választásokon, de még nagyobb esélyét látom annak, hogy független jelölteket támogassunk” – mondta el Biró Zsolt, az MPP elnöke.

Toró T. Tibor, a tárgyalás lemondásáért Szász Jenőt teszi felelőssé, de utolsó esélyként az EMNP elnöke október 25-re találkozót hívott össze, amelyen számít Biró Zsolt és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök jelenlétére is. Amennyiben azok nem jelennének meg a tárgyaláson, a Néppárt nevesíti a jelöltjeit a december 9-i választásokra.

Az RMDSZ főtitkára, Kovács Péter cinikusnak tartja az EMNP meghívását: „az RMDSZ maximalista, és nem tűz ki maga elé minimalista célokat csak azért, mert egy magyar párt elnöke ezt kéri tőle.”


Share Button
Ennyien olvasták: 438

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.