Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Levágták a kislány lábát egy figyelmetlen nővér miatt

Központ március 28, 2014 Hír & hírháttér

Levágták a kislány lábát egy figyelmetlen nővér miatt

Egy 2 éves kislány vérmérgezést kapott, de az ügyeletes nővér nem vette komolyan az esetet, nem is szólt az orvosoknak. Ezért végül le kellett vágni az egyik lábát.

 

Chantelle Pringle egyik nap rosszul lett; kapkodni kezdte a levegőt, legyengült és hányni kezdett. Az anyja felhívta az ügyeletet, de csak egy nővért sikerült elérnie, aki azt mondta neki, adjon neki fájdalomcsillapítót. A kislányt egyetlen orvos sem látta, állapota pedig folyamatosan romlott. Reggelre gyanús foltok jelentek meg a lábán, ezért az anyja riasztotta a mentőket.


Mire kórházba került, már olyan súlyos vérmérgezése volt, hogy lélegeztető épre került, valamint a keze és a lába is befeketedett. A jobb lábát, illetve a bal lábának lábujjait végül amputálni kellett, hogy megmentsék az életét. A kétórás operáció után még sokáig az intenzív osztályon maradt a kislány.

Csak annak köszönheti, hogy a két keze épen megmaradt, hogy intenzív terápiának vetették alá. Legalább 9 gép volt körülötte, de a lábának így is későn jött a segítség. „Ha nem viszik reggel kórházba mentővel, hanem továbbra is várunk egy orvos felbukkanására, ma már nem élne” – mondta Keeley Grotz (33), az anya.

Grotz ezek után beperelte az egészségügyi szolgálatot. Mint kiderült, a gyereknek 2 órán belül orvoshoz kellett volna kerülnie a telefonhívás után, de a nővér elmulasztotta riadóztatni az ambulanciát, mert nem tartotta elég súlyosnak az esetet. Az anya összesen egymillió fontot követel, ítélet még nem született – írja a Daily Mail. 

forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 488

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.