Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Levegőt pumpálnak a román úszók fenekébe

Központ július 13, 2012 Hír & hírháttér

Levegőt pumpálnak a román úszók fenekébe

Sikerült interjút készítenie a Libertatea napilapnak a 27 éves úszónővel, Valentina Brattal, akit az edzője arra kényszerített, hogy a jobb teljesítmény miatt levegőt pumpáljon a fenekébe. A házas, egy kéthónapos gyerek anyja egy percig sem tagadta, hogy a módszert az edzője valóban kipróbálta rajta.

 

Elmondta, a módszerről Mihail Sandu edző valahol olvasott, és annyira meggyőzte őt, hogy rajta is kipróbálta. A nagy versenyek előtt kellett az úszónőnek alkalmaznia.

“Még a szüleim se tudtak róla. Elég későn értesültek róla, de a papám úgy döntött, hogy Sandu nem lesz többé az edzőm, helyette Doina Savához irányított. Édesanyám, aki Németországban dolgozott, hogy plusz pénzt keressem az eltartásunkra, amikor meghallotta, rosszul lett”, számolt be a történtekről Valentina Brat.

Arra a kérdésre, hogy mennyire kényszerítette a drasztikus módszerre az edzője, Valentina elmondta, világosan kifejtette, ha nem teszi meg, utánamegy a fürdőbe, és megteszi ő, erőszakkal.

Valentina Brat 16 éves korában ágyéksérvet kapott. Az orvosok alig tudták elhinni, hogy ilyen fiatalon megkapta a betegséget. “Mikor elmeséltem, mit csinálok, elképedtek. Beszakadásokat kockáztattam”, mondta.

Valentina Brat egy pompával fecskendezte be magénak a levegőt, 12-14 pumpálásnyi volt a standard. A módszer azonban az úszónő szerint nem használt, hanem rontott az eredményén, hiszen például az Európa-bajnokságon három másodperccel lassabban úszott, mint az országos megmérettetésen, ahol nem használta a pompát.

Mihail Sandu tagadja, hogy ilyesmit alkalmazott volna valaha tanítványain.

Forrás: manna.ro/libertatea


Share Button
Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.