Központ
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Ma dönt az Alkotmánybíróság a referendum sorsáról

Központ augusztus 21, 2012 Hír & hírháttér

Ma dönt az Alkotmánybíróság a referendum sorsáról

 Ma dönt az Alkotmánybíróság Traian Băsescu felfüggesztett államfő menesztésére vonatkozó, július 29-i referendum érvényességéről vagy érvénytelenségéről. Ha a testület meghozza a döntését, akkor azzal véget vethet a majdnem két hónapja tartó politikai válságnak. A mai nap eseményei azonban még tartogathatnak meglepetéseket, hiszen a testület csak kétharmados többséggel dönthet, azaz a kilenc alkotmánybíró közül legalább hat kell azonos véleményen legyen, ahhoz, hogy valamilyen döntést hozhassanak. 

Tegnap Victor Ponta miniszterelnök bejelentette, a kormány továbbította az állandó választási listákra vonatkozó, a belügyi és a külügyi tárcától begyűjtött adatokat. 

Augustin Zegrean, az Alkotmánybíróság elnöke tegnap este bejelentette, az általa vezetett testület figyelembe veszi a kormánytól kapott adatokat, azonban nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy a külföldön tartózkodó t0bb mint hárommillió román állampolgár beleszámít vagy sem a kvórumba. Csupán azt jegyezte meg, hogy minden egyes törvény értelmezhető.

Forrás: mediafax, transindex.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 370

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.