Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Ma tárgyal a képviselőház Borbély bűnvádi dossziéja kapcsán

Központ szeptember 3, 2012 Hír & hírháttér

Ma tárgyal a képviselőház Borbély bűnvádi dossziéja kapcsán

Ma 14 órakor tárgyal a képviselőház igazságügyi bizottsága Borbély László volt környezetvédelmi miniszter és Victor Paul Dobre, az adminisztrációért felelős volt tárca nélküli miniszter az ügyészség által benyújtott bűnvádi eljárási dossziéjáról. 

 

A bizottság már a múlt héten megvitatta volna az ügyészség kérését, azonban Florin Iordache PSD-s képviselő az időpont kitolását kérte. Kérését azzal indokolta, hogy Dobrénak nem jutott elegendő ideje a dossziéja áttanulmányozására, és megemlítette: ugyanebből az okból Borbély is kérte már korábban az elnapolást. 

Az igazságügyi bizottság múlt kedden Florin Pâslaru PSD-s képviselő és Sergiu Andon konzervatív párti képviselő összeférhetetlenségre vonatkozó dossziéjának megvitatását is mára halasztotta. 

Mind a négy képviselőt meghallgatják a bizottság mai ülésén.

A főügyész Victor Paul Dobrét hivatalbeli és közérdek ellen elkövetett visszaéléssel vádolja, Borbély László ellen pedig befolyással való üzérkedés és a vagyonnyilatkozatában hamis nyilatkozattétel miatt indítana eljárást. A bizottsági eljárásra azért van szükség, mert a képviselők parlamenti immunitásnak örvendenek, az ügyészség csak ennek megvonását követően indíthat eljárást.

Forrás: realitatea, transindex

 

Share Button
Ennyien olvasták: 340

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.