Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Magyar sérültje is van a brüsszeli robbantásoknak

Központ március 22, 2016 Aktualis, Hír & hírháttér

A terror minden formáját vissza kell utasítani, küzdeni kell ellene, a terroristákkal szemben fel kell lépni – jelentette ki a miniszterelnök kedden Tatabányán, más témában tartott sajtótájékoztatóján a reggeli brüsszeli robbantásokról szólva.

453178_robbanas_a_brusszeli_metroban

Orbán Viktor szerint a történtek tanulsága, hogy erősíteni kell az európai együttműködést a belbiztonsági szervek között.
A kormányfő megerősítette, hogy eddig két magyar sérültről tudni. Egyikükről tudható, hogy a sérülései nem súlyosak, de kórházba került.
A miniszterelnök az áldozatok hozzátartozóinak az egész ország nevében részvétét nyilvánította.
Azt is megismételte – mint azt Pintér Sándor belügyminiszter délelőtt bejelentette -, hogy a Brüsszelben történtek miatt ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. A Terrorelhárítási Központ teljes állománya is készültségben van.
“Ezek elővigyázatosságból meghozott intézkedések, amikor helyreáll a kommunikáció Brüsszellel, és minden információ megbízhatóvá válik, akkor tudunk dönteni arról, hogy fenn kell-e tartani az ideiglenes kettes fokozatú terrorkészültséget” – fogalmazott Orbán Viktor.
A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt kedd reggeli robbantásoknak a legfrissebb közlések szerint 26 halálos áldozata és számos sebesültje van.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 597

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.