Központ
2017. szeptember 20. szerda, Friderika
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű

Marihuánát termeszt az olasz hadsereg

Központ szeptember 20, 2014 Hír & hírháttér

Marihuánát termeszt az olasz hadsereg

Súlyos betegek számára kezd kannabiszt termeszteni az olasz hadsereg – jelentett be Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter. A védelmi minisztérium 80-100 kilogrammra becsüli az éves olasz kannabiszszükségletet.

   

 

“Kizárólag a betegek gyógyítását szolgáló intézkedésről van szó” – hangsúlyozta Lorenzin a Rómában, ahol Roberta Pinotti védelmi miniszterrel aláírták a szerződést. Abban állapodtak meg, hogy hazai termesztésű marihuánából kell azokat a gyógyszereket kifejleszteni, amelyek eddig drága importból származtak, és az állam szociális terheit növelték.

A növény termesztését a hadsereg egy firenzei gyógyszergyára veszi át, ahol hosszú ideje készítenek gyógyszereket a katonaság szükségleteinek kielégítésére. Idő közben a piacra is elkezdtek termelni.

“A hadsereg kapacitásait gyakran nem ismerik vagy alábecsülik őket” – mondta Pinotti védelmi miniszter. Az első olasz kannabiszgyógyszerek jövőre kerülnek forgalomba. A minisztérium 80-100 kilogrammra becsüli az éves olasz kannabiszszükségletet.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 197

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.