Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Maros megye lakosságának egyharmada nyugdíjas

Központ november 29, 2012 Hír & hírháttér

nyugdijMaros megye lakosságának egyharmada nyugdíjas

Maros megyében, a lakosság egyharmada részesül nyugdíjban. Ennek értelmében, egy alkalmazott 1,13 nyugdíjast tart el, habár a rokkantsági és korengedményes nyugdíjazások száma utóbbi időben csökkent – derült ki a Maros Megyei Nyugdíjpénztár kimutatásából.

 

Morent Ilona, a Maros Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója által közzétett információk szerint, az eredmények alapján a középmezőnyben állunk, oszrágszinten.

„A legutóbbi népszámlálás eredményei szerint, Maros megye lakossága meghaladja az 531 ezret. A nyugdjjasok összlétszáma pedig eléri a 187 ezer főt. Ez azt jelenti, a lakosság 30%-a nyugdíjas. Azaz, 100 személyből 30 nyugalmazott. Továbbá 30 ezer rokkantsági nyugdíjast is számlálunk, vagyis minden ötödik személy a százból rokkant.” – vonta le a következtetést Corneliu Grosu, Maros megye prefektusa, a prefektusi ülés alkalmával.
Morent Ilona hozzátette, a rokkantsági nyugdíjasok száma 34 ezerről 30 ezerre csökkent, ami a felülvizsgálatoknak köszönhető, melyek által sokan visszanyerték munkavégzési képességüket. Közülük közel 21,3 ezren bármikor készen állhatnak ismét a munkavállalásra. 9,7 ezren azonban már nem válhatnak munkaképessé, életkoruk miatt. Őket 5 év választ el az öregségi nyugdíjazástól.

A korengedményes nyugdíjasok száma is megcsappant azt követően, hogy 2012. januárjától megadózzák a kapott összeget, havi 0,75%-kal.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 594

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.