Központ
2020. július 09. csütörtök, Lukrécia

Maros megyében is japánsztrájkolnak a diákokk

Központ május 27, 2013 Hír & hírháttér

Maros megyében is japánsztrájkolnak a diákok

50 középiskolás kezdett hétfőn japánsztrájkba Maros megyében. A diákok azokkal az ingázókkal szolidarizálnak, akiknek nem számolták el bérleteiket.

 

Răzvan Azamfirei, a Maros megyei diáktanács elnöke hétfőn jelentette be, hogy a megye középiskoláiból megközelítőleg 150 diák kezdett japán sztrájkba meghatározatlan ideig. A diákok azokkal a tanulókkal szolidarizálnak, akiknek nem számolták el ingázási bérleteiket. 

Azamfirei szerint vannak olyan diákok a megyében, akik 50 kilométert ingáznak naponta, és egyes esetekben tavaly április óta nem számolták el, és térítették meg a bérletek árait.

A megyei diáktanács elnöke szerint a diákok egészen addig japánsztrájkolnak, amíg a minisztérium nem rendezi a tartozásait, nem számolja el a bérletek árait. 

A tanulók kedden 15 órára a Maros megyei prefektúra előtt folytatják a tiltakozási akciót. A tiltakozáshoz szükséges jóváhagyást már múlt pénteken igényelték. 

Ștefan Someșan, Maros megyei tanfelügyelő szerint az elmaradt kifizetések értéke meghaladja a 4,5 millió lejt. A legnagyobb tartozásokat a vidéki gyerekeknek halmozta fel a szaktárca, azoknak, akik Marosvásárhelyre, Ludasra és Szászrégenbe ingáznak. 

Kovászna megyében több mint 2 000 diák kezdett japán sztrájkba május 21-én, miután a tanügyminisztérium októbertől nem számolta el ingázási bérleteiket. Kovászna megyében a tartozások elérik a 2,2 millió lejt.

forrás: manna.ro, realitatea.net

 

Share Button
Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.