Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Marosvásárhely alpolgármestere bevonja Pontát az E-Star-ügy megoldásába

Központ július 25, 2012 Hír & hírháttér

ciotlausMarosvásárhely alpolgármestere bevonja Pontát az E-Star-ügy megoldásába

Ionela Ciotlăuş, Marosvásárhely alpolgármestere Románia Kormányához fordult a város melegvíz-problémájának a megoldásában.

 

A kedden tartott sajtótájékoztatón az alpolgármester elmondta, arra kérte a miniszterelnököt, szabadítsa fel a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal állásait annak érdekében, hogy szakembereket alkalmazhassanak annak energetikai osztályára.

Ciotlăuş hozzátette, az elmúlt időszakban a Közösségi Szolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatóságot (ANRSC), valamint a Prefektusi Hivatalt is felkereste a problémával, azonban mindkettőjük válasza egyértelműen az volt, a krízishelyzet megoldása csakis az önkormányzat kötelessége.

Marosvásárhely közel 7000 fogyasztója immár közel másfél hónapja éli melegvíz nélkül a mindennapjait, és a helyzet a közeljövőben sem fog változni, tekintettel léve arra, hogy a Helyi Tanács döntése, mely szerint az önkormányzat energetikai osztálya vegye át a hőszolgáltatást, még mindig nem lett gyakortlatba ültetve. Az első konkrét lépés az ügyben eddig ugyanis az volt, hogy megpróbálják feloldani a blokkolt állásokat a szakemberek alkalmazásának érdekében.

Mint ismert, június közepén az E-Star hőszolgáltató kénytelen volt elzárni a melegvíz-csapokat, mivelhogy az E-On Gáz nem szolgáltatott számukra földgázt, a felhalmozott adósságok miatt. A tartozások hátterében a Polgármesteri Hivatal áll, amely nem törlesztette időben a hőszolgáltató felé a szerződésben leszögezett jutalékokat. Ennek következményeként, az E-Star Mureş Energy még júniusban felbontotta a közreműködési szerződést a marosvásárhelyi önkormányzattal, és szeptemberben elköltözik a városból.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 409

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.