Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

Még egy lista, amelyen Románia utolsó helyen áll

Központ január 4, 2017 Hír & hírháttér

100, tíznél több alkalmazottat foglalkoztató romániai vállalkozásból csupán 12 hirdette interneten tevékenységét 2016-ban. Románia utolsó helyen van az Európai Unióban, ami az internetes hirdetéseket illeti – áll az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményben.

A romániai kis- és középvállalkozások kevesebb mint felének, 42 százalékának van honlapja a világhálón.

A Perceptum marketingügynökség és az Eurostat felmérése azt mutatja, hogy a román vállalkozók nem élnek a legújabb hiredetési módszerekkel, emiatt lassú ütemben nő az ismertségük, fontos piaci részesedést és ügyfeleket veszítenek.

“Az érett vállalkozások egyre kifinomultabb eszközökkel kezdenek vadászni, és nem pusztán hírnévre vágynak: hús-vér vásárlókat akarnak, nem virtuális vevőket, nagyobb teret és befolyást szeretnének szerezni maguknak a szociális hálózatokon. Ezek a vállalkozók tudják, hogy miként kell eladnod magad a közösségi hálózatokon. Sajnos a román cégek a külföldi vállalkozások mögé szorulnak. Ez a statisztika annál is aggasztóbb, mert Romániában adott a kommunikációs infrastruktúra ezek lebonyolításához” – nyilatkozta Raluca Ghilea ügynökségi igazgató.

Az európai felmérés szerint Máltában és Írországban reklámozza magát a legtöbb vállalkozás a közösségi hálózatokon, 71 és 66 százalékuk. Uniós szinten a kis- és középvállalkozások 77%-a rendelkezik saját honlappal, 45%-uk hirdet a közösségi hálókon, 25%-uk interneten.

Raluca Ghilea szerint 2017-ben a román vállalkozóknak ki kellene használniuk a világháló nyújtotta lehetőségeket, a weboldalaikat pedig optimalizálniuk kellene mobiltelefonos felhasználásra is, ha új ügyfeleket akarnak bevonzani vállalkozásukba.

A StatCounter internetes böngészési szokásokat kutató cég adatai szerint 2016 októberében első alkalommal haladta meg a táblagépről és mobiltelefonról internetezők száma az asztali számítógépes felhasználók számát. A Perceptum ügynökség szerint ez az adat azt mutatja, hogy a vállalkozóknak 2017-ben abból kell kiindulniuk, hogy a mobiltelefont ma már bármire lehet használni.
forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 460

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.