Központ
2017. október 20. péntek, Vendel
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Derült
Holnap
Derült
Helyenként felhős
Vasárnap
Helyenként felhős

Még egy lista, amelyen Románia utolsó helyen áll

Központ január 4, 2017 Hír & hírháttér

100, tíznél több alkalmazottat foglalkoztató romániai vállalkozásból csupán 12 hirdette interneten tevékenységét 2016-ban. Románia utolsó helyen van az Európai Unióban, ami az internetes hirdetéseket illeti – áll az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményben.

A romániai kis- és középvállalkozások kevesebb mint felének, 42 százalékának van honlapja a világhálón.

A Perceptum marketingügynökség és az Eurostat felmérése azt mutatja, hogy a román vállalkozók nem élnek a legújabb hiredetési módszerekkel, emiatt lassú ütemben nő az ismertségük, fontos piaci részesedést és ügyfeleket veszítenek.

“Az érett vállalkozások egyre kifinomultabb eszközökkel kezdenek vadászni, és nem pusztán hírnévre vágynak: hús-vér vásárlókat akarnak, nem virtuális vevőket, nagyobb teret és befolyást szeretnének szerezni maguknak a szociális hálózatokon. Ezek a vállalkozók tudják, hogy miként kell eladnod magad a közösségi hálózatokon. Sajnos a román cégek a külföldi vállalkozások mögé szorulnak. Ez a statisztika annál is aggasztóbb, mert Romániában adott a kommunikációs infrastruktúra ezek lebonyolításához” – nyilatkozta Raluca Ghilea ügynökségi igazgató.

Az európai felmérés szerint Máltában és Írországban reklámozza magát a legtöbb vállalkozás a közösségi hálózatokon, 71 és 66 százalékuk. Uniós szinten a kis- és középvállalkozások 77%-a rendelkezik saját honlappal, 45%-uk hirdet a közösségi hálókon, 25%-uk interneten.

Raluca Ghilea szerint 2017-ben a román vállalkozóknak ki kellene használniuk a világháló nyújtotta lehetőségeket, a weboldalaikat pedig optimalizálniuk kellene mobiltelefonos felhasználásra is, ha új ügyfeleket akarnak bevonzani vállalkozásukba.

A StatCounter internetes böngészési szokásokat kutató cég adatai szerint 2016 októberében első alkalommal haladta meg a táblagépről és mobiltelefonról internetezők száma az asztali számítógépes felhasználók számát. A Perceptum ügynökség szerint ez az adat azt mutatja, hogy a vállalkozóknak 2017-ben abból kell kiindulniuk, hogy a mobiltelefont ma már bármire lehet használni.
forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 261

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.