Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Megérkezett a tél Európába

Központ december 27, 2014 Hír & hírháttér

Figyelmeztetést adott ki a várható erős havazás miatt a román meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint a székelyföldi megyék lakói is több mint húsz centiméteres hótakaróra számíthatnak. Európa több országában is hóviharok söpörték el a tavaszias időjárást. Úgy tűnik, az év utolsó napjaira mindenhová megérkezik a tél.

tel
Több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül péntek hajnalban Lengyelországban a hóviharok miatt. A legsúlyosabb helyzet az északi régiókban alakult ki, miután az erdős területeken húzódó vezetékek több helyen megrongáódtak. A helyreállítás napokig eltarthat.

Már több, mint 25 centiméternyi hó esett az orosz fővárosban , ahová csütörtök reggel, erős széllel és lehűléssel érkezett meg a tél. A sűrű havazással a Moszkva utcáin dolgozó tizenegyezer hóeke sem bírta felvenni a versenyt – mindenütt kilométeres dugók alakultak ki, néhány óra alatt több, mint ezer koccanásos baleset történt.

A helyzet azóta sem javult, a városban és a környékén megbénult a felszíni közlekedés, a reptereken már több, mint 150 járatot kellett törölni. A meteorológusok további havazást jósolnak a következő napokban, a hőmérséklet mínusz 15 fokig süllyedhet.

Hóesésre ébredtek karácsony második napján a németek is. A déli és nyugati tartományokban jegesek az utak, a decemberi tavasz után az egész országban csökken a hőmérséklet.

Ez nem akadályozta meg az elszánt berlinieket abban, hogy sporttal kezdjék a mai napot. Az elmaradhatatlan karácsonyi libasültről elnevezett „emésztőfutás”-t már tizennégy éve rendezik meg a német fővárosban, ahol két ünnepi lakoma között – ma reggel hétkor – csaknem háromszázan álltak rajthoz.

forrás: hirado.hu / Duna Tv, Híradó

Share Button
Ennyien olvasták: 564

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.