Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Meghalt Miss Marple

Központ február 2, 2015 Hír & hírháttér

missmarple82 éves korában elhunyt Geraldine McEwan brit színésznő, aki tucatnyi brit krimiben alakította Agatha Christie bájos, idős nyomozóját. Október végén agyvérzést kapott, azóta állandó kórházi kezelésre szorult, pénteken érte a halál – jelentette be családja.

Geraldine McEwan több mint 60 éven át játszott színpadon, filmekben és televízióban, a világ azonban Miss Marple-ként ismerte és kedvelte meg Agatha Christie számos regényének megfilmesítése során 2004 és 2009 között. Már 14 évesen színházban játszott, és négy évvel később egyre több címszerepet kapott olyan világhírességek oldalán, mint Laurance Olivier, Albert Finney és mások.

Remek Shakespeare-színésznő volt, játszott a Hamletben, a Sok hűhó semmiértben, és maga is rendezte a bárd egyik színdarabját. 1991-ben Kevin Costner és Alan Rickman oldalán a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című kalandfilmben a boszorkát alakította. Számos brit szakmai elismerés mellett II. Erzsébet királynőtől 2002-ben megkapta a Dame címet (a lovagi cím női megfelelőjét).

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 1076

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.