Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Mely országok várnak magyar munkavállalókat jövőre?

Központ december 16, 2013 Hír & hírháttér

Mely országok várnak magyar munkavállalókat jövőre?

A tjobs.hu online álláskeresési platform decemberi felméréséből kiderült, hogy a 2014-es év elején is Anglia, Németország és Ausztria fogja képezni azokat az országokat, ahonnan a legtöbb külföldi állásajánlat érkezik a magyar munkavállalók számára.

Úgy Angliában, mint Írországban történő munkavállalás esetében is, a legtöbb állásajánlat a babysitter/gyerekgondozás kategóriában érhető el. Ezt követi Anglia területén a szállítás, vendéglátóipar/idegenforgalom, hotel/turizmus és idősgondozó/szociális gondozó munkakörben meghirdetett állások. A legkevesebb beérkező angliai állásajánlat a kohászat és az IT-Software munkakörökből történt.

Németország esetében az egészségügyből érkezett a legtöbb álláshirdetés a 2014-es évre, ezt követi a hegesztői, idősgondozói munkák. A mérnökök és a szállítóiparban dolgozók számára aligha érkeztek új ajánlatok, mivel az építkezés/felújítás, mérnöki és szállitói munkák a lista alján szerepelnek 0.64%- ban.

Jó hír azok számára, akik osztrák építkezés munkakörben szeretnének elhelyezkedni 2014-ben, mivel az ausztriai állásajánlatok majdnem felét, azaz 48.19%-át az építkezés/felújítás állásajánlatok képezik. Ezt követi az egészségügyben elérhető állások (27.71%), az energiaipar és a hegesztés munkakörben azonos létszámú hirdetés érkezett ami az osztrák állásajánlatok 12.05%-át képezik.

Hollandiai munkavégzésre azonos arányban, 30.30% élelmiszeripar és a kohászat kategóriában meghirdetett állásokra lehet pályázni. 15.15%-a a hirdetéseknek a szállítás és a javítás/mechanika/szolgáltatás munkakörben érhető el. Az utolsó helyen szerepelnek az energiaiparban meghirdetett állások, csupán 9.09%-a az összhirdetéseknek.

Dánia területén a mezőgazdasági munkák biztosítanak álláslehetőséget, Svájcban hasonlóan Németországhoz, az egészségügyi állásajánlatok kerülnek előtérbe. Norvégia csábítja a munkavállalókat az autóiparban elérhető munkalehetőségekkel, Írország a babysitter/gyerekgondozás, Csehország a telefonos ügyfélszolgálat/ügyfélkapcsolat és Szerbia esetében a tanácsadó/felülvizsgáló/menedzsment kategória képezi a legtöbb állásajánlatot a 2014-es év kezdetére.

forrás: http://www.tjobs.hu/

 

Share Button
Ennyien olvasták: 427

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.