Központ
2017. szeptember 20. szerda, Friderika
Zivatar valószínű
Holnap
Zivatar valószínű
Eső valószínű
Csütörtök
Eső valószínű
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű

Mely országok várnak magyar munkavállalókat jövőre?

Központ december 16, 2013 Hír & hírháttér

Mely országok várnak magyar munkavállalókat jövőre?

A tjobs.hu online álláskeresési platform decemberi felméréséből kiderült, hogy a 2014-es év elején is Anglia, Németország és Ausztria fogja képezni azokat az országokat, ahonnan a legtöbb külföldi állásajánlat érkezik a magyar munkavállalók számára.

Úgy Angliában, mint Írországban történő munkavállalás esetében is, a legtöbb állásajánlat a babysitter/gyerekgondozás kategóriában érhető el. Ezt követi Anglia területén a szállítás, vendéglátóipar/idegenforgalom, hotel/turizmus és idősgondozó/szociális gondozó munkakörben meghirdetett állások. A legkevesebb beérkező angliai állásajánlat a kohászat és az IT-Software munkakörökből történt.

Németország esetében az egészségügyből érkezett a legtöbb álláshirdetés a 2014-es évre, ezt követi a hegesztői, idősgondozói munkák. A mérnökök és a szállítóiparban dolgozók számára aligha érkeztek új ajánlatok, mivel az építkezés/felújítás, mérnöki és szállitói munkák a lista alján szerepelnek 0.64%- ban.

Jó hír azok számára, akik osztrák építkezés munkakörben szeretnének elhelyezkedni 2014-ben, mivel az ausztriai állásajánlatok majdnem felét, azaz 48.19%-át az építkezés/felújítás állásajánlatok képezik. Ezt követi az egészségügyben elérhető állások (27.71%), az energiaipar és a hegesztés munkakörben azonos létszámú hirdetés érkezett ami az osztrák állásajánlatok 12.05%-át képezik.

Hollandiai munkavégzésre azonos arányban, 30.30% élelmiszeripar és a kohászat kategóriában meghirdetett állásokra lehet pályázni. 15.15%-a a hirdetéseknek a szállítás és a javítás/mechanika/szolgáltatás munkakörben érhető el. Az utolsó helyen szerepelnek az energiaiparban meghirdetett állások, csupán 9.09%-a az összhirdetéseknek.

Dánia területén a mezőgazdasági munkák biztosítanak álláslehetőséget, Svájcban hasonlóan Németországhoz, az egészségügyi állásajánlatok kerülnek előtérbe. Norvégia csábítja a munkavállalókat az autóiparban elérhető munkalehetőségekkel, Írország a babysitter/gyerekgondozás, Csehország a telefonos ügyfélszolgálat/ügyfélkapcsolat és Szerbia esetében a tanácsadó/felülvizsgáló/menedzsment kategória képezi a legtöbb állásajánlatot a 2014-es év kezdetére.

forrás: http://www.tjobs.hu/

 

Share Button
Ennyien olvasták: 133

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.