Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

Mészárlásra készült a börtönviselt zenész?

Központ július 16, 2013 Hír & hírháttér

Mészárlásra készült a börtönviselt zenész?

Őrizetbe vettek kedden Franciaországban egy szélsőséges nézeteiről ismert norvég metálzenészt, a 77 ember meggyilkolásáért elítélt norvég Anders Behring Breivik egyik szimpatizánsát – erősítették meg igazságügyi források az RTL francia kereskedelmi rádió értesülését. 

 

A rendőrség azt feltételezi, hogy a Franciaország középső részén található Correze megyében élő férfi “mészárlásra” készült. Tanyáján jelenleg is házkutatás folyik, a nyomozók fegyvereket és robbanóanyagokat keresnek – közölte a rádió és a France 3 közszolgálati televízió regionális csatornája. 

A Varg művésznevet használó, norvég állampolgárságú Kristian Vikernes mielőtt áttelepedett Franciaországba, börtönben ült Norvégiában, miután 1993-ban több késszúrással megölte egyik zenészbarátját, a Mayhem együttes vezetőjét. Francia feleségétől három gyermeke született. A nő egy lövészklub tagja, a közelmúltban vásárolt törvényesen négy puskát. 

A nyíltan rasszista, 40 éves Varg a Le Monde című napilap szerint 2011. április 3-án internetes oldalán egy francia nyelvű felhívást tett közzé, amelyben a szélsőjobboldali francia Nemzeti Front támogatására szólított fel, és Norvégiát “Európa utolsó szovjet államaként” írta le. 

Az RTL szerint Kristian Vikernes azon 530 szimpatizáns közé tartozott, aki olvasta Breiviknek éveken át írt és közvetlenül a támadások előtt közzétett 1500 oldalas manifesztumát, amelyben “keresztes háborút” hirdetett az iszlám, a szocializmus és a média ellen. 

A 21 évnyi, meghosszabbítható büntetésre ítélt, a multikulturalizmust és “Európa muzulmán lerohanását” ellenző, most 34 éves Anders Behring Breivik 2011. július 22-én 77 embert ölt meg Oslóban és Utoya szigetén, közöttük számos fiatalt.

Forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 256

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.