Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Miért nem sugározza a Discovery-t az RDS?

Központ november 27, 2012 Hír & hírháttér

Miért nem sugározza a Discovery-t az RDS?

Háromszor nagyobb díjszabásai miatt nem sugározza a Discovery csatornákat az RCS&RDS kábelszolgáltató.

 

Más televíziós csatornákhoz képest háromszor nagyobb díjszabásai miatt nem sugározza a Discovery csatornákat az RCS&RDS kábelszolgáltató. A szolgáltató közleményéből az is kiderül, hogy előfizetőinek mindössze 1 százaléka nézi a Discovery csatornákat.

Az RCS&RDS kábelszolgáltató pénteken, anélkül, hogy tájékoztatta volna előfizetőit vette ki műsorrácsából a Discovery Chanel csatornát. A nézők a Facebook közösségi oldalon kérték vissza a csatornát. 

A kábelszolgáltató közleményében megjegyzi, hogy nem szándékozik megválni a dokumentációs csatornáktól, hanem kicserél azokból néhányat. 

„Nem tudjuk követni az 1 százalék akarja, 100 százalék fizet érte elvet. A Discovery csatorna árszabásait mindig dollárban állapították meg, míg a szerződéseket lejben fizetik. A Discovery díjszabásai Romániában folyamatosan nőttek az elmúlt években, függetlenül a gazdasági válságtól, a valutaárfolyam alakulásától. Lejben számolva a 2012-es díjszabások kétszeresére nőttek 2008 óta, ez 100 százalékos drágulást jelent négy év alatt” – fogalmaznak a szolgáltató közleményében. 

A szolgáltató szerint javasolták a Discovery csoportnak, hogy hozzanak létre egy csak Discovery csatornákból álló csomagot, amit az érdeklődők igényelhetnének, anélkül, hogy ez többletköltséget jelentene. Azok, akik nem szeretnék ezt a csomagot, azoknak nem kellene fizetniük érte. 

A Discovery Networks a mediafax hírügynökségnek megerősítette, hogy az RCS minden kereskedelmi ajánlatot visszautasított, így nem jutottak újabb megállapodáshoz. 

Az RCS&RDS kábelszolgáltató azután szüntette be a Discovery csatorna sugárzását, miután a magyarországi szintén az RCS&RDS-hez tartozó Digi is november 20-án kivette analóg és digitális szórásából a dokumentum-csatornát.

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 498

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.