mogye
Hír & hírháttér

Módosítanák a MOGYE chartáját

Módosítanák a MOGYE chartáját

Leonard Azamfirei rektor úgy nyilatkozott, hogy az ősz folyamán módosítanák a MOGYE chartáját, ám nem hoznának létre magyar tanulmányi vonalat, csupán technikai kiigazításokat eszközölnének. Az intézményvezető leszögezte: nem a magyar fél vagy a bukott kormány nyomására változtatna az egyetem alapokmányán, hanem újabb megnevezések és szakmai terminusok jelentek meg, ezeket szeretnék előbb tisztázni, majd a chartába foglalni. 

 

„A jelenlegi alapokmánnyal nincs gond, mind a minisztérium, mind a bíróság törvényesnek találta és feltételek nélkül elfogadta” – mondta Azamfirei. 

Victor Ponta kormányfő a népszavazást megelőző kampányban Csíkszeredában arról beszélt, hogy őszig létre kell hozni a magyar tanulmányi vonalat a MOGYE-n, sokak szerint azonban a miniszterelnök kampánycélból fogalmazott így. Ezt a vélekedést támasztja alá, hogy az oktatási minisztérium nemrég fenntartások nélkül elfogadta az egyetem chartáját, amely az oktatási törvénnyel szembemenve, nem tartalmazza az egyetem multikulturalitására vonatkozó előírásokat.

Forrás: etv, transindex.ro

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.