Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Módosítanák a MOGYE chartáját

Központ augusztus 3, 2012 Hír & hírháttér

Módosítanák a MOGYE chartáját

Leonard Azamfirei rektor úgy nyilatkozott, hogy az ősz folyamán módosítanák a MOGYE chartáját, ám nem hoznának létre magyar tanulmányi vonalat, csupán technikai kiigazításokat eszközölnének. Az intézményvezető leszögezte: nem a magyar fél vagy a bukott kormány nyomására változtatna az egyetem alapokmányán, hanem újabb megnevezések és szakmai terminusok jelentek meg, ezeket szeretnék előbb tisztázni, majd a chartába foglalni. 

 

„A jelenlegi alapokmánnyal nincs gond, mind a minisztérium, mind a bíróság törvényesnek találta és feltételek nélkül elfogadta” – mondta Azamfirei. 

Victor Ponta kormányfő a népszavazást megelőző kampányban Csíkszeredában arról beszélt, hogy őszig létre kell hozni a magyar tanulmányi vonalat a MOGYE-n, sokak szerint azonban a miniszterelnök kampánycélból fogalmazott így. Ezt a vélekedést támasztja alá, hogy az oktatási minisztérium nemrég fenntartások nélkül elfogadta az egyetem chartáját, amely az oktatási törvénnyel szembemenve, nem tartalmazza az egyetem multikulturalitására vonatkozó előírásokat.

Forrás: etv, transindex.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 484

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.