Központ
2019. január 20. vasárnap, Fábián, Sebestyén

Módosítja a kormány az ANAF által kirótt büntetések alkalmazását

Központ április 1, 2015 Hír & hírháttér

Ha legalább 300 és 500 lej közötti összeges eltérést észlelnek a kasszában a nyugtákhoz képest csak akkor függeszthetik fel bármely cég tevékenységét – módosította a kormány az Adó- és Pénzügyi Hivatal erre vonatkozó intézkedését.

anaf
A bezárást még azon a napon visszavonhatják, hogyha a cég kifizeti a könyvelésben tapasztalt hiány vagy többlet tízszeresét kitevő büntetést. Más esetekben csak pénzbírság róható ki – jelentette be tegnap Victor Ponta miniszterelnök. A módosításokat a kormány még a héten, vagy legkésőbb a jövő héten bevezeti.

A kormányfő szerint szükség van egy sor szabályozásra, amellyel megelőzhetők az Adó- és Pénzügyi Hivatal adóellenőreinek esetleges túlkapásai. Ugyanakkor a javaslat szerint csak a harmadik kihágás esetén lehetne visszavonhatatlanul elrendelni a bezárást.

forrás: marosvasarhelyiradio.ro / Digi24

Share Button
Ennyien olvasták: 805

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

1 Hozzászólás

  1. Fricike április 1, 2015 at 9:27 du.

    Itt nalunk ebben az orszagban egy a baj, amig a kisembereknel a szallkat piszkaljak, addig a nagyok a faval nyugodtan lelephetnek. Szabadidomben nezem a hireket es sajnos orszagszinten a nagyembereket akikrol eppen szo van ojan penzosszegekkel vadoljak, hogy egy ijen nagyember penzet szerintem egy egesz kisvaros vallakozasa nem keresi ki…nemhogy meg sikkasszon annyit. A kornyekunkon ahol elek 9 kisuzlet van, de enszerintem ha az egesz eletuk nyereseget osszeadjuk a 9 uzlet nem keres tisztan egymillio eurot es sajnos a hirekben nem egymillio eurorol van szo. Ami meg az egeszet tetozi… szinte mindennapra jut egy ijen honatya akit vadolnak valamifele “csekely euros” osszegecskevel. NA EZT NEM KELLET VOLNA IDAIG ENGEDNI ES AKKOR AZ ORSZAG NEM VOLNA EKKORA BAJBAN. Az atlag kis embernek pedig akinek van egy vallalkozaskaja es egy picivel jobban el a pornepnel annak pedig beket kellene hagyni, mert ha ketszer ujraszuletik sem lesz egymillio euroja akar sikkaszt akar bevallja az egeszet. Utolag csak annyit tudok monadni : MADE IN ROMANIA…ez a mi orszagunk…SAJNOS!!!

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.