Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Mondjunk nemet a diktatúrára!

Központ május 18, 2012 Hír & hírháttér

Benedek_imreMondjunk nemet a diktatúrára!

Benedek Imre több felszólalása alkalmával is hangot adott nemtetszésének arra vonatkozóan, hogy az RMDSZ politikájában a demokrácia helyét az utóbbi években a diktatúra vette át.

 

„Elfogadhatatlannak tartom azt a politikát, amit az RMDSZ vezetői folytatnak, különösen azt, ahogyan Markó, Kelemen és Borbély urak osztják az észt…” – mondja Benedek professzor, akit felháborít, hogy már csak emlék az régi gyakorlat, ami szerint nem a vezetőség, hanem a körzetek voltak azok, akik kiválasztották a jelölteket, így a kijelölt személy élvezhette a választópolgárok bizalmát.

A választás szabadságának biztosítása érdekében a professzor úr létrehozta a Polgári Koalíciót, amelynek legfőbb feladata az lett volna, hogy az összes párt – RMDSZ, EMNP, MPP – és a civil szervezetek a magyarság érdekeit szolgáló közös célokat, elveket és megvalósítandó terveket fogalmazzanak meg, amelyeket minden tag közvetíthet a saját pártja, illetve szervezete felé.

Benedek Imre másik fontos törekvése a magyar összefogás egyedül demokratikus útjának, az előválasztásnak a megszervezése volt. Egy előválasztáson kiderült volna, hogy a magyarságot képviselő jelöltek közül ki a legtámogatottabb, és ezen jelölt javára a többi pártnak vissza kellett volna lépnie, szavazótáborával együtt támogatnia kellett volna a nyertest – sajnos ezen törekvése nem hozta meg a várt eredményt.

A „fenyőfa” jelképe alatt induló polgármesterjelölt, Benedek professzor, miután az RMDSZ félreállította Vass Leventét, tárgyalásokat kezdeményezett a „tulipán” támogatásával induló Frundával, ám az RMDSZ vezetői megakadályozták az együttműködést. A professzor elmondása szerint Frunda ezzel a jelöltséggel „nem szerencsés” helyzetbe került.

Share Button
Ennyien olvasták: 429

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.